Rusia a reluat atacurile masive de noapte. Ucraina a doborât rachete lansate de bombardiere Tu-95, dar două Kinjal au „reușit să treacă”

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

În noaptea de 26 mai 2024, ocupantul rus a lansat un atac aerian cu rachete împotriva Ucrainei folosind zeci de rachete lansate aerian, dar și drone.

În noaptea de 25/26 mai 2024, forțele ruse au atacat Ucraina cu drone Shahed și rachete.

Potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, în atac au fost folosite 14 rachete lansate cu aviația, și 31 de UAV-uri explozive, situația în detaliu fiind următoarea:

- 2 rachete aerobalistice Kh-47M2 "Kinzhal" de pe aeronavele MiG-31K (lansate din spațiul aerian al Regiunii Tambov - Federația Rusă);

- 12 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 de pe bombardierele strategice Tu-95 MS (zona de lansare a regiunii Saratov - Federația Rusă);

- 31 de UAV-uri "Shahed-131/136" (zone de lansare - Primorsko-Akhtarsk, Yeisk - Federația Rusă, Capul Chauda - Crimeea).

Atacul rusesc nu a surprins apărarea antiaeriană ucraineană care a doborât toate UAV-urile și rachetele Kh-101/Kh-555, singurele care au reușit să treacă fiind rachetele "Kinzhal".

Țintele aeriene au fost distruse în regiunile Mykolaiv, Odesa, Dnipropetrovsk, Poltava, Zaporojie, Hmelnytskyi, Kirovohrad, Vinnytsia și Cernihiv, au mai precizat Forțele Aeriene ucrainene.

În regiunea Vinnytsia, o clădire de locuințe a fost lovită, 3 persoane fiind rănite potrivit șefului Administrației Militare Regionale, Serghei Borzov.

Au fost semnalate explozii și zona orașului Starokonstantinov din regiunea Hmelnytskyi, unde se află un aerodrom militar. Forțele Aeriene ucrainene raportaseră anterior că pe traiectoria rachetei/rachetele "Kinzhal" se află localitățile Starokonstantinov și Ivano-Frankovsk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel