Rusia a pus ochii pe Sistemul Solar. Dmitri Rogozin: Venus e o planetă rusească

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Roscosmos Facebook
Sursă foto: Roscosmos Facebook

Rusia și-a anunțat intenția de a explora independent planeta Venus.

Decizia vine după ce oamenii de știință au anunțat că au detectat în norii acizi ai planetei un gaz numit fosfină, care indică faptul că microbii ar putea trăi în vecinătatea inospitalieră a Pământului, potrivit Digi 24, care citează Euronews.

Șeful companiei spațiale rusești Roscosmos, Dmitri Rogozin, a spus că Rusia va iniția un proiect național, deoarece el „crede că Venus este o planetă rusească”, potrivit agenției de știri TASS.

Roscosmos a precizat apoi într-un comunicat că primele misiuni de explorare a lui Venus au fost efectuate de Uniunea Sovietică.

Decalajul enorm dintre Uniunea Sovietică și concurenții săi în explorarea lui Venus a făcut ca Statele Unite să numească Venus o planetă sovietică”, potrivit comunicatului.

Rușii susțin că au o mare cantitate de probe care sugerează că unele obiecte de pe suprafața venusiană și-au schimbat locul sau chiar că ar putea fi vii, deși este vorba despre ipoteze care nu au fost confirmate încă.

Proiectul național anunțat de Rogozin ar urma să fie făcut separat de proiectul „Venera-D” la care rușii lucrează cu NASA.

Roscosmos a anunțat că va studia solul și atmosfera planetei, precum și „procesele evolutive de pe Venus, care ar fi suferit o catastrofă climatică asociată cu efectul de seră”.

Declarațiile vin după ce oamenii de știință au anunțat că au detectat în norii acizi ai planetei Venus un gaz numit fosfină, care indică faptul că microbii ar putea trăi în vecinătatea inospitalieră a Pământului. O echipă condusă de Jane Greaves, care este profesor la Universitatea Cardiff, a detectat prezența gazului și a lansat ipoteza că organismele vii plutesc în norii planetei Venus, mai precizează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel