Rusia a pierdut la Avdiivka de 10 ori mai multe echipamente decât Ucraina

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Pierderile imense suferite de trupele ruse în tentativa de a captura localitatea Avdiivka au fost confirmate recent de publicația Oryx care documentează fiecare distrugere și avariere de echipament militar în războiul ruso-ucrainean.

De la începutul ofensivei în zona Avdeevka (10 octombrie 2023), regiunea Donețk, forțele ruse au pierdut 531 de unități de echipament militar. Pe de altă parte, trupele ucrainene au pierdut doar 43 de unități.

Un analist de la Oryx a prezentat aceste informații luni - 22 ianuarie, pe X (Twitter), potrivit publicației ucrainene Unian.

raportul pierderilor dintre trupele ruse și cele ucrainene este „nebunesc și indică întreaga incapacitate a conducerii militare a Federației Ruse”, a precizat analistul de la Oryx.

Rușii au pierdut la Avdeevka 169 (+12 în săptămâna 12 – 19 ianuarie) tancuri, 293 (+28) vehicule blindate de luptă, 8 MLRS, 15 sisteme de artilerie autopropulsată etc. De partea cealaltă ucrainenii au pierdut doar 20 (+1) tancuri, 14 (+5) vehicule blindate de luptă, 1 (+1) MLRS, 4 sisteme de artilerie autopropulsată etc.

Site-ul Oryx menționează în rapoartele sale doar tehnica distrusă sau avariată pentru care există confirmare vizuală cu fotografii sau videoclipuri. Cu siguranță există de ambele părți mijloace de luptă distruse pentru care nu există astfel de dovezi, dar cu toate acestea diferența documentată dintre pierderile rusești și cele ucrainene este prea mare pentru ca situația să fie modificată semnificativ.

Potrivit raportului din dimineața din 22 ianuarie prezentat de Statul Major General ucrainean, forțele ruse au pierdut de la începutul războiului aproape 377.000 de militari, 6.192 tancuri, 11.489 vehicule blindate de luptă, 8.896 sisteme de artilerie, 968 MLRS, 331 de avioane, 324 elicoptere etc.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel