Rusia a pierdut în Ucraina 3.000 de tancuri, dar industria e turată la maximum: Un nou lot de T-80BVM, cea mai nouă versiune a T-80, livrat

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
T-80BVM, în timpul invaziei ruse din Ucraina. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
T-80BVM, în timpul invaziei ruse din Ucraina. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Trupele ruse au primit un nou lot de blindate modernizate de tip T-80BVM, care ar trebui să mai suplinească din pierderile imense înregistrate în invazia din Ucraina.

Serviciul de presă al concernului Uralvagonzavod din Federația Rusă a anunțat, pe 14.02.2024, că societatea Omsktransmash a transferat Ministerului Apărării un nou lot de tancuri modernizate de tip T-80BVM, cu protecție dinamică îmbunătățită și un modul suplimentar pentru protejarea turelei. 

“Întreprinderea de Inginerie pentru Transporturi din Omsk (Omsktransmash) a livrat Ministerului rus al Apărării un nou lot de tancuri T-80BVM. Acestea dispun de o protecție dinamică sporită, care crește în mod semnificativ siguranța echipajului. În plus, tancurile sunt prevăzute cu un modul suplimentar de protecție a turelei, care a fost prezentat pentru prima dată la forumul tehnico-militar Armata-2023”, se arată într-un comunicat de presă al Uralvagonzavod, preluat de agenția Tass.

 

T-80BVM, cea mai nouă versiune a T-80. Rusia a pierdut de la începutul războiului aproximativ 3.000 de tancuri

 

Tanc rusesc T-80BVM, capturat de forţele armate ucrainene. Sursa Foto: Facebook - Biroul de presă al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Tancurile T-80BVM reprezintă cea mai nouă versiune a tancului T-80, fiind furnizate la trupe începând din anul 2017. Acestea sunt echipate cu motoare puternice, cu turbine pe gaz, oferind caracteristici de mare viteză și manevrabilitate. Tancurile de acest tip îndeplinesc toate cerințele moderne, fapt ce a fost dovedit în timpul funcționării în diferite condiții climaterice.

Comentariul autorului: Potrivit unui studiu publicat recent de Institutul Internațional pentru Studii Strategice (IISS) de la Londra, Rusia ar fi pierdut de la începutul conflictului cu Ucraina aproximativ 3.000 de tancuri de diferite tipuri, adică aproape toate blindatele de care dispunea la declanșarea ostilităților.

Cu toate acestea, specialiștii IISS au estimat că trupele ruse pot suplini aceste pierderi, dispunând de stocuri suficiente de tancuri de calitate mai slabă. Acest fapt permite ca militarii ruși să participe la acțiuni de luptă timp de cel puțin trei ani.

Potrivit studiului, forțele ruse dispun în prezent de aproximativ 1.750 de tancuri active, de la modelele T-55 vechi de decenii, până la versiuni moderne ale tancurilor T-80 și T-90. Cu toate că trupele ruse au scos deja din conservare câteva mii de tancuri vechi, stocurile mai includ încă aproximativ 4.000 de blindate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel