Rusia a mutat două bombardiere strategice de tip Tu-160 în proximitatea frontierelor americane

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 09.07.2021, că, în cadrul unui exercițiu, două bombardiere strategice Tu-160, capabile să poarte arme nucleare, au zburat din Regiunea Saratov până pe aerodromul Anadyr din Chukotka.

“Două bombardiere strategice Tu-160 aparținând Forțelor Aerocosmice au efectuat transferul din Regiunea Saratov pe aerodromul Anadyr, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor al Aviației cu rază lungă de acțiune”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

“Zborul de pe aerodromul de dislocare a fost efectuat fără aterizări intermediare, pe o distanță de aproximativ 7.000 de kilometri. Durata acestuia a fost de circa șapte ore”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

“Transferul din punctul de dislocare către Chukotka a decurs normal. Echipajele aeronavelor și-au îndeplinit misiunile fără probleme”, a declarat comandantul Aviației cu rază lungă de acțiune, general locotenent Serghei Kobylash.

“Redislocarea pe aerodromul Anadyr a avioanelor Tu-160 face parte din exercițiul tactic de zbor planificat, aflat în curs de desfășurare în unitățile Aviației cu rază lungă de acțiune”, a spus Kobylash.

Bombardiere strategice de tip Tu-160 au mai fost redislocate în Chukotka și în 2020, 2019 și 2018.

Anadyr este cel mai estic oraș al Federației Ruse, fiind centrul administrativ al Regiunii Autonome Chukotka. În partea de est, aceasta are graniță maritimă cu SUA.

Comentariul autorului: Aducerea bombardierelor strategice Tu-160 în proximitatea frontierelor americane reprezintă o demonstrație de forță a Federației Ruse. În acest fel, autoritățile de la Moscova încearcă să atragă atenția asupra faptului că dețin platforme purtătoare de arme nucleare capabile să fie transferate rapid în apropierea teritoriului SUA.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul exercițiului tactic de zbor al Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) aflat în curs de desfășurare în perioada 06-09 iulie. Anterior, în cadrul acestuia, bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS au fost redislocate pe aerodromuri operative și au efectuat lansări de rachete de croazieră în Arctica.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel