Rusia a modernizat un bombardier strategic Tu-95

Eduard Pascu / 03 aug 2020 / 17:35
Tu-95MS
Tu-95MS

Directorul companiei United Aircraft Corporation a anunțat că primul bombardier strategic Tu-95 a fost modernizat.

Bombardierul strategic Tupolev Tu-95MSM va efectua primul său zbor de testare înainte de sfârșitul lunii august, l-a informat luni președintele corporației United Aircraft Corporation (UAC), Yuri Slyusar pe președintele rus Vladimir Putin, transmite TASS.

"Sper că noul nostru bombardier puternic Tu-95 va zbura deasupra Taganrog înainte de sfârșitul lunii august", a mai spus directorul executiv.

Bombardierul strategic Tu-95MS a fost construit pentru a realiza misiuni de luptă şi pentru a lovi ţinte în regiuni militare și geografice îndepărtate.

Bombardier strategic Tu-95 a intrat în serviciu pentru prima dată în 1956 și rămâne o parte importantă a forțelor aeriene cu rază lungă de acțiune a Rusiei. Bombardierul este cunoscut în rapoartele militare occidentale sub numele de Bear (Ursul). La momentul introducerii sale în dotarea armatei, a fost singurul bombardier sovietic, care putea ajunge în Statele Unite fără realimentare în timpul zborului. Tu-22 este o platformă supersonică fost-sovietică pentru transportul bombelor și rachetelor cu rază lungă de acțiune, având aripi cu geometrie variabilă. În ciuda faptului că se află în operare încă din anii '60, au suferit o serie de modificări și rămân utilizabile, în principal datorită gamei largi de rachete și bombe pe care le pot transporta.

Actuala versiune a bombardierului este Tu-95MS (denumirea occidentală fiind Bear-H), a intrat în serviciu în 1984 și a fost produs până în 1992.

Citește și: Rusia începe modernizarea bombardierelor strategice

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy