Rusia a mobilizat rezerviști și i-a transferat în Kaliningrad pentru a le perfecționa cunoștințele militare

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 06.09.2021, că unități militare, completate cu rezerviști, au fost transferate în Regiunea Kaliningrad, unde, în scurt timp, vor începe exercițiile Vest-2021.

“Avioane aparținând Aviației Militare de Transport au deplasat în Regiunea Kaliningrad unități din Regiunea Militară Sud, Regiunea Militară Centru și Flota de Nord, completate cu cetățeni, care au încheiat un contract pentru includerea în rezerva de mobilizare a Forțelor Armate”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția RIA Novosti.

Rezerviștii vor îndeplini misiuni de instrucție în Regiunea Kaliningrad, pentru a-și perfecționa cunoștințele militare și deprinderile în întrebuințarea armamentelor și tehnicii militare.

“Activitățile au fost planificate încă din luna noiembrie 2020”, au precizat reprezentanții ministerului.

Acțiunile practice ale trupelor se vor desfășura în cadrul exercițiului de comandament și stat major Vest-2021, care va fi executat, în perioada 10-16.09.2021, în nouă poligoane din Federația Rusă și cinci poligoane din Republica Belarus.

Rezerva umană de mobilizare este formată din cetățeni ai Federației Ruse, care fac parte din Forțele Armate și se află în stare permanentă de pregătire pentru mobilizare. Pentru prima dată, rezerviștii au început să fie implicați în activități de instrucție în anul 2016.

Ministerul rus al Apărării a anunțat recent că a fost adoptată decizia de creștere a numărului de rezerviști din cadrul Forțelor Armate. Însă, reprezentanții acestuia nu au menționat care este numărul real al rezerviștilor și nici cu cât va crește acesta.

De exemplu, în luna august 2021, șeful Direcției Organizare-Mobilizare din cadrul Comandamentului Regiunii Militare Sud, colonel Konstantin Zapatotsky, a declarat că, la nivelul regiunii, este planificată crearea unei rezerve formate din 38.000 de cetățeni.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel