Rusia a minţit în privinţa retragerii. NATO: Zeci de mii de militari ruși au rămans în Ucraina și în jurul acesteia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat ieri că zeci de mii de trupe ruse au rămas în Ucraina (în teritoriile ocupate temporar) și în jurul acesteia.

Stoltenberg a făcut aceasta precizare în timpul unei conferințe de presă comune cu premierul estonian Kaja Kallas, la sediul NATO, marți, 25 mai.

,,În timp ce Rusia a retras câteva trupe, zeci de mii rămân în Ucraina și în jurul acesteia, precum și cantități semnificative de arme", a spus Stoltenberg, potrivit agenţiei ucraineana de presă UNIAN.

Secretarul general al NATO a adăugat că Rusia continuă să restricționeze circulaţia năvală în Marea Neagră, inclusiv lângă strâmtoarea Kerch. 

„Acest lucru face parte dintr-un model de acțiuni agresive, care ridică îngrijorări serioase”. El a adăugat că NATO va rămâne vigilenţa, va continua să își consolideze descurajarea și apărarea și să-și sprijine partenerii.

 

Desfăşurarea de trupe ruse de-a lungul frontierelor Ucrainei. Tehnica militară grea nu a fost retrasă

 

În martie 2021, Rusia a desfășurat 28 de grupuri tactice de-a lungul frontierei de stat a Ucrainei și în teritoriile ocupate temporar. Cincisprezece nave de război ale Flotei Caspice au intrat în Marea Neagră. Rusia a mutat, de asemenea, avioane de luptă Su-25SM3 din Stavropol Krai (teritoriul rus) în Crimeea ocupată.

La 22 aprilie 2021, ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, a declarat că țara să vă începe retragerea trupelor, care participaseră la exerciții militare în Crimeea ocupată și în apropierea granițelor Ucrainei, la bazele lor permanente din districtele militare sudice și occidentale.

La 6 mai 2021, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Federația Rusă a retras doar 3.500 de soldați din Crimeea ocupată din zecile de mii de militari desfășurați la frontiere și în teritoriile ocupat temporar din Ucraina.

La 13 mai, Misiunea SUA la OSCE a declarat că Rusia a desfășurat o varietate element de tehnică militară grea în Crimeea ocupată, inclusiv tancuri T-72B3, aruncătoare de mortiere de 120 mm, obuziere de 122 mm și vehicule blindate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel