Rusia a lovit masiv centrul Ucrainei, la Krivoi Rog, cu drone și rachete de croazieră Kh-101/555

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Krivoi Rog, 13 iunie 2023 / guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk Serhi Lisak
Krivoi Rog, 13 iunie 2023 / guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk Serhi Lisak

În primele ore ale zilei de marți, sirenele de raid aerian au răsunat în întreaga Ucraină. Rusia a atacat Krivoi Rog cu Kh-101/555 și Shahed. Procentul țintelor eliminate de forțele de apărare aeriană este mai mic decât la Kiev.

Rusia a lansat peste noapte un atac masiv cu rachete asupra orașului Krivîi Rih (Krivoi Rog) din centrul Ucrainei, ucigând și rănind oameni și distrugând infrastructura civilă, au declarat oficialii ucraineni, marți devreme. O clădire cu cinci etaje a fost lovită. Potrivit informațiilor preliminare, trei dintre locuitorii săi au murit, iar alți 25 au fost răniți. Sunt oameni sub dărâmături.

De asemenea, "Trei dintre răniți se află la o întreprindere privată”, iar întreprinderea de automobile a fost și ea avariată, relatează Reuters care menționează că nu a putut verifica independent raportul.

Probabil că ruși au încercat să lovească depozite de muniții/echipamente, dar au lovit și blocuri de locuințe.

Comandamentul militar superior al Ucrainei a declarat că forțele aeriene au distrus 10 din 14 rachete de croazieră lansate de Rusia asupra Ucrainei și una dintre cele patru drone fabricate de iranieni.

„Sunt morți și răniți”, a declarat Serhi Lisak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, unde se află Krivîi Rih, în aplicația de mesagerie Telegram. „Un atac masiv cu rachete asupra lui Krivîi Rih”.

Oficialii militari ai Kievului spun că forțele de apărare aeriană au distrus toate rachetele rusești care vizau capitala Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel