Rusia a lovit din nou orașul Krivoi Rog cu rachete balistice

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Sâmbătă dimineața, 12 august, în jurul orei 10.00, în Krivoy Rog s-au auzit mai multe explozii. Exploziile au fost confirmate oficial de primar, dar deocamdată nu au fost date detalii. ”Krivoi Rog. Explozii. Nu filmăm și nu postăm nimic pe internet”, a precizat Oleksandr Vilkul, primarul orașului. Potrivit publicațiilor locale Svoi și Perviy Gorodny, exploziile au avut loc înainte de alarma privind iminența unui atac aerian.

La aproximativ o jumătate de oră după atac, șeful Administrației de stat a Regiunii Dnepropetrovsk, Serghei Lysak, a confirmat că forțele ruse au lovit pe orașul Krivoy Rog cu arme balistice.

,,Atacul cu rachetă asupra Krivoi Rog. În primul rând, balistică. Principalul lucrul este să nu fie victime. Toate detaliile sunt în curs de clarificare. Nu filmați și nu postați nimic pe rețelele de socializare! Nu ajutați inamicul să se orienteze", a spus el.

Forțele Aeriene Ucrainene au anunțat în jurul orei 08.30, că a fost observată activarea aviației tactice rusești în direcția sud-est și a cerut populației să meargă în adăposturi dacă va fi declanșată alarma. În jurul orei 10.00 a fost declanșată alarma privind un atac cu rachete balistice.

Un alt atac asupra orașului Krivoi Rog a avut loc pe 31 iulie, forțele ruse lansând  două rachete. Una a lovit o clădire de locuințe, iar cealaltă a lovit o instituție de învățământ. În urma atacului, au avut loc distrugeri grave, a izbucnit un incendiu, iar oamenii au rămas prinși sub dărâmături. Șase persoane au fost ucise și 81 rănite, a reamintit publicația ucraineană Unian.

Comentariul autorului: Comandanții responsabili cu conducerea luptelor din Ucraina încep să reacționeze tot mai instinctiv la evoluția defavorabilă a situației de pe front.

Noaptea trecută, forțele ucrainene au lansat un atac masiv cu drone asupra bazei militare Novoozernoe din Crimeea. Potrivit liderilor ruși ai Crimeii, toate cele 20 de drone folosite în atac au fost neutralizate, 14 cu apărarea antiaeriană și șase cu sistemele de război electronic.

Cu toate acestea, propaganda rusă este cunoscută pentru distorsionarea totală realității și, mai degrabă, infrastructura bazei a fost avariată.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel