Rusia, nou atac masiv de rachete: A lansat 69 de rachete, cel puțin 54 au fost doborâte - Zalujnîi

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

O alertă aeriană a fost declarată în dimineața zilei de joi, 29 decembrie, în toate regiunile cu excepția celor vestice. Ulterior, sirenele de alarmă au răsunat în toată Ucraina.

UPDATE, 12.25: În timpul atacului de dimineață, Rusia a tras 69 de rachete în Ucraina. Ucraina a distrus 54 de rachete de croazieră inamice, a anunțat Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujnîi. 

UPDATE, 11.30: Mai multe explozii au izbucnit în Lviv în dimineața zilei de 29 decembrie, în timpul unui raid aerian de amploare.

"Apărarea antiaeriană operează în regiunea Lviv. Detalii mai târziu. Rămâi în adăposturi!", a scris șeful Administrației Regionale de Stat din Lviv Maksim Kozitski .

Mai târziu, Kozitski a scris că unele dintre rachetele lansate de inamic au fost doborâte de forțele de apărare aeriană din regiunea Lviv. 

Apărarea antiaeriană a distrus toate cele 16 rachete care zburau deasupra Kievului (Administrația Militară a orașului Kiev).

***

În dimineața zilei de 29.12.2022, pe întreg teritoriul Ucrainei au fost declanșate alertele aeriene, care anunță un nou atac masiv cu rachete de croazieră declanșat de Forțele Armate ale Federației Ruse. Acesta a fost confirmat de guvernatorii regiunilor ucrainene, între care și șeful Regiunii Nikolaev, Vitaly Kim, care a vorbit despre “pericolul atacurilor aeriene”.

Primele două rachete de croazieră au fost semnalate deasupra localității Konotop din Regiunea Sumy. Potrivit unor informații preliminare, acestea se deplasează în direcția orașului Brovary din Regiunea Kiev.

Partea ucraineană a făcut o serie de anunțuri și în ceea ce privește activarea apărării antiaeriene.

Șefii orașelor controlate de regimul de la Kiev îndeamnă populația să nu iasă în stradă și să-și încarce telefoanele mobile, în caz de întrerupere de urgență a curentului electric. Aparent, un telefon mobil încărcat este considerat mai important decât, de exemplu, aprovizionarea cu apă.

În localitatea Odesa, întreruperile de curent au început deja și fără loviturile cu rachete.

Oleksiy Arestovich, consilier în Biroul președintelui Zelensky, a declarat că “astăzi, peste 100 de rachete sunt planificate să fie trimise în mai multe valuri în Ucraina”. Potrivit precizărilor sale, una dintre țintele principale ale acestora va fi capitala Kiev.

Există chiar informații despre o rachetă care a fost deja doborâtă deasupra Kievului. Experții militari ucraineni apreciază că “acest lucru ar putea reprezenta o verificare a sistemului de apărare antiaeriană al capitalei, înaintea executării unor noi lovituri”.

Comentariul autorului: Lansarea unui nou atac masiv cu rachete de croazieră cu bazare aeriană și maritimă asupra Ucrainei a fost confirmată și pe rețelele de socializare.

Surse rusești de pe Twitter au semnalat faptul că Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse este implicată în lansările de rachete de croazieră asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean. Potrivit acestora, peste 10 bombardiere strategice de tip Tu-95MS se află în aer.

Trebuie remarcat faptul că este vorba despre cel de-al treilea atac masiv cu rachete al trupelor ruse din această lună. Primele două atacuri au fost efectuate pe 05 și 16 decembrie.

Știrea inițială:

„După atacul nocturn al dronelor kamikaze, inamicul atacă Ucraina din diverse direcții cu rachete de croazieră aeriene și maritime de pe avioane și nave strategice ale aviației”, raportează consilierul al șefului Biroului Președintelui Mîkhailo Podoliak.

Comandamentul „Sud” al Armatei Ucrainei a raportat că inamicul a pus în serviciu de luptă două nave port-rachete de suprafață în Marea Neagră.

În plus, a fost declarată o alertă aeriană din cauza amenințării bombardierelor inamice Tu-95.

O alertă aeriană înseamnă pericol de lovituri, cetățenii sunt sfătuiți să meargă la adăpost sau să respecte regula „doi pereți”.

Începând cu ora 5:33, alerta aeriană s-a extins din regiunile sudice ale Ucrainei.

De la ora 06:04, alarma a cuprins aproape toate regiunile, cu excepția celor vestice.

Mai multe explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului. 

La Odesa s-au auzit explozii, urmele activității de apărare aeriană deasupra orașului.

În dimineața zilei de 29 decembrie, la Harkov au izbucnit o serie de explozii, conform datelor preliminare, relatează Pravda.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel