Rusia a început executarea manevrelor Est-2022: Militarii ruși au fost redislocați și au ocupat poziții noi în Extremul Orient

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 01.09.2022, în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Est, a început executarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Est-2022, care va dura până pe 07 septembrie.

În cadrul exercițiului, Aviația de Vânătoare și unitățile de apărare antiaeriană ale Regiunii Militare Est au intrat în serviciul de luptă pe aerodromuri operative și în noile raioane de poziție.

După cum au anunțat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, avioane de vânătoare de tip Su-35S, Su-30SM și MiG-31 din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Rusiei au fost redislocate pe aerodromuri operative din Peninsula Kamchatka, Ținuturile Khabarovsk și Primorie, precum și din regiunea autonomă Chukotka. Aeronavele urmează să îndeplinească misiuni de interceptare a țintelor aeriene, de asigurare a sprijinului aerian pentru aviația de atac și de executare a loviturilor aeriene asupra unor ținte terestre. 

În același timp, unitățile de apărare antiaeriană dotate cu complexe de rachete de tip S-400, S-300 și Pantsir-S, precum și cu radare de diferite tipuri, au executat marșuri în noile raioane, au desfășurat tehnica de luptă și au intrat în serviciul operativ în noile zone de responsabilitate.

De asemenea, în raioanele indicate de concentrare au fost transportate și unitățile de forțe terestre participante la manevre. Militarii străini care iau parte la exercițiu se află în poligonul Sergheevsky din Ținutul Primorie și sunt gata pentru desfășurarea de activități practice comune.

La manevrele Est-2022 participă aproximativ 50.000 de militari din 14 state. Exercițiul se desfășoară în șapte poligoane ale Regiunii Militare Est, precum și în acvatoriile și zonele de coastă ale Mării Okhotsk și Mării Japoniei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel