Rusia urmăreşte să-şi crească prezenţa militară în Siria. Un avion de vânătoare Su-35 a fost trimis pe Aeroportul Qamishli din nord-estul Siriei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin un avion de vânătoare Su-35S Flanker a făcut o primă vizită pe Aeroportul Qamishli, din nord-estul Siriei, o locație importantă din punct de vedere strategic, aproape de zona unde forțele americane sunt staţionate. Aeroportul Qamishli se află chiar la granița cu Turcia.

Potrivit analiştilor militari ai publicaţiei The War Zone, prezenţa unui avion de vânătoare Su-35S Flanker la baza aeriană din cadrul aeroportul Qamishli ar putea sugerea că Rusia intenţionează să-şi consolideze prezența militară în această parte a Siriei. Nu este exclusă nici posibilitatea ca acest avion să fie singurul pe care Rusia să-l aducă pe aeroportul Qamishli.

Potrivit publicaţiei The War Zone, în imaginea apărută pe Twitter se poate observa că avionul de vânătoare Su-35S Flanker este înarmat cu rachete aer-aer cu rază medie de acțiune R-77 și cu rachete cu rază scurtă de acțiune R-73.

Avioanele Su-35S sunt o prezență regulată în Siria, asta de când Rusia a început, în anul 2015, să acorde sprijin şi suport militar regimului Bashar Al-Assad.

Analiştii militari ai publicaţiei The War Zone precizează că, până la momentul redactării articolului, nu a reușit să intre în posesia unor imagini din satelit care să confirme sau să infirme o prezență permanentă a unuia sau mai multor avioane Su-35 pe aeroportul Qamishli

Dacă Rusia intenţionează să-şi consolideze prezența militară în această parte a Siriei, pentru mai multe operațiuni militare, avioanele de luptă ruseşti ar putea folosi pe aeroportul Qamishli pentru realimentare sau eventual rearmare. Trebuie remarcat faptul că există rapoarte încă din anul 2016 că Rusia ar putea avea un interes să înființeze o bază aeriană permanentă în Qamishli.

Până acum însă, avioanele de luptă rusești nu au fost o prezență în nord-estul Siriei, deoarece acestea sunt desfăşurate la Baza Aeriană Khmeimim de pe coasta de vest a Siriei. La începutul acestui an, avioane de luptă rusești MiG-31K Foxhound înarmate cu rachete Kinzhal, dar și  bombardiere Tu-22M3 Backfire-C au vizitat Baza Khmeimim, participând la exerciții militare în estul Mării Mediterane

În același timp, au existat rapoarte recente privind creșterea activității Forțelor Aerospațiale Ruse, în general, aproape de granița cu Turcia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel