Rusia a eliberat spațiul aerian dintre Marea Caspică și Ucraina pentru executarea de lovituri cu rachete Kalibr

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au semnalat faptul că, în ultimele zile, au fost înregistrate modificări în ceea ce privește traficul aerian din zona Mării Caspice. Astfel, rutele aeriene s-au deplasat mult mai spre est, lăsând liber întreg spațiul aerian dintre Marea Caspică și Ucraina.

După câte se pare, această măsură a fost adoptată de oficialii ruși pentru a permite executarea unor lovituri cu rachete de croazieră de tip Kalibr din Marea Caspică asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei.

Trebuie precizat faptul că, alături de navele și submarinele Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), nave de suprafață aparținând Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC) au executat în mai multe rânduri lansări de rachete Kalibr împotriva infrastructurii și facilităților militare ale statului ucrainean, după declanșarea invaziei militare în Ucraina.

Anterior, în anul 2015, platformele purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din dotarea FRMC au lovit, din acvatoriul Mării Caspice, ținte terestre de pe teritoriul Siriei, la distanțe de peste 1.400 de kilometri.

În dotarea FRMC se află patru nave de suprafață dotate cu complexul universal de rachete Kalibr-NK. Fiecare dintre acestea poate să poarte câte opt rachete de croazieră de tip 3M14T.

Este vorba despre fregata Daghestan (Proiect 11661K, clasa Ghepard) și trei nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631 din clasa Buyan-M (Grad Sviyazhsk, Uglich și Veliky Ustiug).

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel