Rusia a efectuat 280 de atacuri aeriene în Siria, în mai puţin de patru zile

S.I. Catalin |
Data publicării:

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) a furnizat mai multe date despre activitatea militară a Rusiei în Siria. Potrivit celor mai recente rapoarte, Rusia a efectuat 280 de atacuri aeriene în 96 de ore (patru zile). Potrivit SOHR, Forţele Armate Ruse, dislocate în Siria, au efectuat aproape jumătate dintre cele 280 de atacuri (aproximativ 130) în ultimele 24 de ore.

Ultimele rapoarte ale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului indică că și armata siriană și-a sporit activitatea militară. În ultimele 24 de ore, armata arabă siriană a tras 225 de proiectile de artilerie și rachete. Încă nu există un număr exact al victimelor rezultate în urma atacurilor efectuate de forţele rusești și siriene, dar experții cred că numărul acestora ar putea ajunge la aproximativ 300.

Forțele Aeriene Ruse au lovit în special poziții aflate în estul deșertului Hama, vecinătatea Al-Rahjan-Atariya, triunghiul Alep-Al-Raqqa-Hama și deșertul Palmyra din estul Homs. Au fost vizate nu doar pozițiile Statului Islamic, ci și poziţiile miliţiilor care susțin prezenta militară turcă în Siria. Numărul morților în rândul membrilor grupării teroriste Stat Islamic este de 43, potrivit SOHR.

Experții din cadrul SOHR sunt de părere că Forțele Aeriene Ruse își vor intensifica atacurile în zilele următoare.

 

Rusia folosește și rachete balistice în Siria

 

Pe lângă atacurile aeriene, efectuate de Forțele Aeriene, Forțele Terestre Ruse au dispus, în ultimele zile, şi utilizarea de sisteme de artilerie și rachete balistice. Pe 5 martie, Armata rusă a atacat mai multe convoaie și depozite petroliere destinate forţelor care se bucura de sprijinul Turciei.

Potrivit publicaţiei Bulgarian Military, Armata rusă a utilizat două tipuri de rachete balistice - Iskander și Tochka-U OTRK. Atacurile au avut loc la aproape 1,5 km de granița cu Turcia.

Potrivit rapoartelor SOHR, rușii au tras o rachetă balistică Iskander din baza aeriană Khmeimim, situată la 250 km de pozițiile atacate. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel