Rusia a doborât o rachetă peste regiunea Kaluga, Crimeea s-a confruntat cu zeci de atacuri cu drone

Rusia a anunțat doborarea unei rachete ucrainene S-200 în regiunea Kaluga, la sud-vest de Moscova, și distrugerea a 42 de drone peste Crimeea. S-au auzit și explozii lângă Tula. Probabil din cauza temerilor de atacuri, aeroporturile Domodedovo și Vnukovo din Moscova au fost și ele închise temporar din nou, autoritățile nu au dezvăluit motivul.

Potrivit TASS, Ministerul Apărării al Federației Ruse susține că Kievul vizează obiecte civile cu o rachetă S-200 modificată. Cu toate acestea, serverul BBC în limba rusă, referindu-se la bloggerii ruși de pe Telegram, a scris că racheta a fost doborâtă în apropierea aeroportului militar Shaykovka. Unele conturi de știri de pe Telegram cred că a fost și un atac cu dronă.

În ceea ce privește atacul cu drone din Crimeea, ministerul a spus că 9 aeronave fără pilot au fost doborâte de forțele ruse, iar alte 33 au fost neutralizate de sistemele de război electronic. Moscova nu a spus dacă au provocat vreo pagubă în regiune, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014.

„42 de vehicule aeriene fără pilot au fost depistate cu ajutorul apărării antiaeriene. În urma impactului incendiului asupra teritoriului Republicii Crimeea, nouă UAV-uri au fost distruse, 33 au fost suprimate cu ajutorul EW și au suferit un accident fără a ajunge la obiectiv”, se arată în mesaj, preluat de media ucraineană.

De asemenea, canalul local Telegram „Vântul Crimeei” a raportat că locuitorii din Crimeea ocupată au auzit sunetele dronelor zburând pe cer. Deci, UAV-urile au fost înregistrate atât peste Sevastopol, cât și peste Simferopol.

Atacuri tot mai îndrăznețe ale ucrainenilor

Vom aminti că pe 23 august, Administrația de Stat a Ucrainei a raportat că cel mai modern sistem antiaerian rusesc, S-400 „Triumph” a fost distrus în Crimeea ocupată din regiunea Olenivka .

Serviciile de informații notează că explozia a avut loc în momentul în care sistemul de rachete era încărcat cu rachete. Acest lucru a dus la faptul că, pe lângă instalația în sine, au fost distruse și rachete și o parte din militari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel