Rusia a dislocat în Belarus un divizion de rachete și artilerie antiaeriană de tip Pantsir-S

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 29.01.2022, că un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S a fost redislocat în Republica Belarus, în cadrul verificării forțelor de reacție ale Statului unional.

“Unități din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse implicate în verificarea forțelor de reacție ale Statului unional continuă să sosească în Republica Belarus. O garnitură feroviară a transferat pe teritoriul belarus un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S al Regiunii Militare Est”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Tass.

După cum au anunțat anterior reprezentanții ruși, verificarea forțelor de reacție ale Statului unional se desfășoară în două etape. În prima dintre acestea, până pe 09 februarie, se va realiza dislocarea și formarea în Republica Belarus a unei grupări de trupe, va fi organizată paza și apărarea unor obiective importante de stat și militare, precum și protecția graniței de stat în spațiul aerian.

În cadrul celei de-a doua etape a verificării, în perioada 10-20 februarie, va fi executat exercițiul comun Allied Resolve-2022, pe timpul căruia va fi respinsă o agresiune externă și vor fi îndeplinite misiuni de combatere a terorismului și de apărare a intereselor Statului unional.

Acțiunile practice ale trupelor se vor desfășura în poligoanele Domanovsky, Gozhsky, Obuz-Lesnovsky, Brest și Osipovichsky, precum și pe alte porțiuni de teren de pe teritoriul Republicii Belarus. De asemenea, este planificată întrebuințarea aerodromurilor Baranovichi, Luninets, Lida și Machulishchi.

 

Pantsir-S, în tandem cu S-400

 

Comentariul autorului: Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse întrebuințează complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, cu rază scurtă de acțiune, în tandem cu sistemele S-400, fiind destinate pentru asigurarea protecției acestora. Astfel, se poate aprecia că divizionul dislocat în Republica Belarus va fi împărțit în două baterii, fiecare dintre acestea urmând să îndeplinească misiuni comune cu cele două divizioane de rachete antiaeriene S-400, care vor fi prezente pe teritoriul belarus pentru exercițiile din luna februarie.

Reprezentanții ruși au anunțat anterior că vor disloca în Republica Belarus două divizioane de rachete antiaeriene S-400, un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S și 12 avioane de vânătoare Su-35S. Toate aceste mijloace aparțin Regiunii Militare Est, ale cărui trupe au fost alertate pe 14 ianuarie.

Trebuie precizat faptul că, încă un divizion de rachete antiaeriene de tip S-400 a rămas în Republica Belarus, în urma participării la exercițiul strategic Vest-2021. Acesta este dislocat în cadrul centrului de instrucție comun din zona localității Grodno. Potrivit unor informații apărute recent pe rețelele de socializare, cele două divizioane de rachete antiaeriene S-400 aduse din Regiunea Militară Est vor îndeplini misiuni din bazele aeriene Luninets și Baranovichi.

Cu ajutorul acestora, va fi formată o zonă interzisă sau cu acces restricționat pentru manevre (A2/AD) în spațiul aerian al Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel