RUSIA A DECLARAT RĂZBOI UCRAINEI. Vladimir Putin cere Ucrainei „să depună armele”

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în această dimineață o operațiune militară a Federației Ruse în Ucraina pentru „apărarea” celor două republici separatiste din Donețk și Lugansk.

Vladimir Putin a cerut Armatei Ucrainei „să depună armele”.

În cadrul unui discurs televizat, în cursul nopții de 24.02.2022 (ora 05.45, ora Moscovei), președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat că, la solicitarea șefilor republicilor din Donbas, a decis desfășurarea unei operații militare speciale.

“Republicile Populare din Donbas au solicitat ajutorul Rusiei. În legătură cu aceasta, am decis desfășurarea unei operațiuni militare speciale. Scopul acesteia este de a proteja oamenii care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev, timp de opt ani. În acest sens, ne vom strădui pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, precum și pentru aducerea în fața justiției a celor care au comis numeroase crime sângeroase împotriva civililor”, inclusiv a cetățenilor Federației Ruse, a declarat Vladimir Putin, citat de principalele agenții de presă rusești, Interfax, Tass și RIA Novosti.

 

Putin face referire la puterea nucleară a Rusiei, anunțând războiul împotriva Ucrainei

 

Potrivit precizărilor acestuia, Rusia rămâne una dintre cele mai puternice puteri nucleare de pe planetă, așa că niciun potențial agresor nu ar trebui să aibă îndoieli că va fi complet învins.

“În ceea ce privește sfera militară, Rusia modernă, chiar și după prăbușirea URSS și pierderea unei părți semnificative a potențialului său nuclear, este astăzi una dintre cele mai puternice puteri nucleare. Și, în plus, are anumite avantaje într-o serie de noi tipuri de arme. În acest sens, nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială că un atac direct asupra Rusiei va duce la înfrângere și consecințe grave pentru un potențial agresor”, a spus Putin.

După cum a menționat șeful statului, Rusia nu intenționează să ocupe teritoriile ucrainene și susține dreptul poporului ucrainean la autodeterminare. „Planurile noastre nu includ ocuparea teritoriilor ucrainene, nu vom impune nimănui nimic prin forță”, a completat Putin.

Acesta a adăugat că, pe de altă parte, Rusia nu va permite Ucrainei să aibă arme nucleare. Planurile Federației Ruse nu includ ocuparea teritoriilor ucrainene, dar circumstanțele necesită o acțiune decisivă.

Vladimir Putin a susținut că acțiunile Federației Ruse nu sunt legate de încălcarea intereselor Ucrainei, ci de protejarea de „cei care au luat Ucraina ostatică”. În opinia sa, toată responsabilitatea pentru posibila vărsare de sânge va reveni în întregime conștiinței regimului ucrainean.

După cum a remarcat președintele Federației Ruse, în cazul unei intervenții din exterior în situația din Ucraina, partea rusă va răspunde imediat.

Putin s-a declarat încrezător că militarii ruși își vor îndeplini datoria cu profesionalism și curaj. În același timp, acesta i-a îndemnat pe militarii ucraineni să depună imediat armele și să plece acasă.

 

Presa semnalează explozii puternice la Kiev și Harkov

 

Comentariul autorului: Probabil că operația militară specială împotriva Ucrainei a fost declanșată deja, chiar în timpul s-au imediat după discursul său.

Astfel, un corespondent al CNN a semnalat explozii puternice la Kiev și Harkov.

De asemenea, presa ucraineană a informat despre existența unor explozii la Kiev, Kramatorsk și Odesa.

Pe rețelele de socializare au apărut o serie de informații privind activarea Aviației Strategice a Rusiei și a Aviației Militare de Transport, care este utilizată pentru transportul Trupelor de Desant Aerian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel