Rușii știu că au dat lovitura cu Shahed, iar luna trecută au lansat un număr record cu o tactică nouă. ”Sunt precise, se învârt în cerc ore întregi”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Shahed-136 done kamikaze / captură video
Shahed-136 done kamikaze / captură video

”Nu sunt o țintă ușoară”, recunosc oficialii ucraineni - atunci când vorbesc despre dronele iraniene lansate de ruși - ceea ce înseamnă că, în realitate, Shahed e o adevărată pacoste pentru antiaeriana ucraineană.

Luna septembrie a stabilit un record absolut pentru utilizarea dronelor kamikaze Shahed-136: forțele ruse au lansat nu mai puțin de  521 UAV-uri, cu peste o sută de unități mai mult decât în a doua lună, ca număr de drone lansate - 413 drone kamikaze, în luna mai 2023, scrie TSN.

Doar în ultima noapte, spre exemplu, Rusia a lansat aproximativ 30 de UAV-uri de atac Shahed-131/136 în toată Ucraina.

Rusia vizează sudul Ucrainei cu dronele Shahed, întrucât UAV-urile iraniene sunt foarte precise, oricât de rudimentare par la prima vedere. Chiar dacă Ucraina doboară 70-80% dintre drone, restul provoacă daune importante, recunoștea, pentru Espresso, Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei.

Drona Shahed 136

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel