Nou atac rusesc în zona Kiev cu 13 Shahed, lansate din Marea Azov. Apărarea aeriană a doborât toate dronele

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin 11 drone „kamikaze” au fost doborâte în regiunea Kiev și deasupra capitalei în timpul atacului de dimineață.

UPDATE:

Apărarea aeriană ucraineană a doborât toate cele 13 drone kamikaze rusești Shahed care au atacat regiunea Kiev și capitala în dimineața zilei de 14 decembrie , a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de UPravda.

13 UAV-uri au fost doborâte. Resturi de drone au deteriorat clădirea administrativă și patru clădiri rezidențiale: rezultatele a două valuri de atacuri „ Shaheed”.

***

Fragmente provenite de la dronele doborâte au lovit două clădiri administrative, a raportat administraţia militară a capitalei.

Exploziile de la Kiev au avut loc în jurul orei 6:30, în districtul Șevcenko, aflat în centrul capitalei. 

Alarma aeriană era încă activă în dimineața zilei de miercuri.

Pe fondul alarmei, canalele Telegram au avertizat despre un posibil atac al dronelor iraniene Shahed-136. Mai târziu, autoritățile orașului Kiev au confirmat că 11 astfel de drone kamikaze au fost doborâte deasupra capitalei și a regiunii Kiev, arată publicația LB.

Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a dezvăluit detaliile atacului rusesc din 14 decembrie. Federația Rusă a atacat Ucraina, în special Kievul, cu drone kamikaze Shahed-136/131 de fabricație iraniană.

 

Rusia lansează dronele iraniene de pe coasta de est a Mării Azov, iar până acum 10 UAV-uri au fost doborâte, arată și Forțele Aeriene ucrainene. Ulterior, administrația Kiev a informat că a mai fost doborâtă încă o dronă.

În ultimele șapte zile, acesta este deja al treilea atac în masă al rușilor folosind „martiri”. Cele precedente au fost îndreptate în principal împotriva regiunilor sudice.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel