Rusia a atacat cu rachete lansate din avioane strategice Tu-95MS: Kievul și alte orașe mari din Ucraina, țintite de două valuri succesive de atacuri

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Tu-95 / Andrey Belenko, flickr
Foto: Tu-95 / Andrey Belenko, flickr

În noaptea și dimineața zilei de 21 septembrie, armata rusă a declanșat două valuri de atacuri cu rachete asupra Ucrainei. Al doilea val a început la 7:04 dimineața, la mai puțin de jumătate de oră după anunțarea primului val.

Capitala Kiev a fost una dintre țintele principale ale atacului cu rachete din 21 septembrie.

Începând cu 7:21 a.m., conform Forțelor Aeriene ucrainene, a fost detectat un grup de rachete care venea dinspre Cernihiv (situat la câțvia zeci de kilometri nord de capitala Ucrainei), în direcția regiunii Kiev. De asemenea, exista o amenințare pentru regiunile Kirovohrad și Cherkasî. 

Potrivit datelor preliminare ale administrației, 10 avioane strategice Tu-95MS au tras rachete de croazieră de tip Kh-101/555/55: „Peste 20 de ținte inamice au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare aeriană... Alarma de la Kiev a durat timp de mai mult de 2 ore. Capitala a depășit deja pragul de alarmă de 1.000 de ore de la începutul invaziei pe scară largă”.

Înainte de al doilea val de atac, armata rusă a lansat trei grupuri de rachete peste Ucraina. Forțele Aeriene au avertizat despre lansarea de pe aeronavele Tu-95 MS.

Ulterior, amenințarea s-a extins și în regiunile vestice. S-au auzit explozii în regiunea Hmelnytskyi, Cherkasy, regiunea Lviv și Rivne. Înainte de asta, în nord și est - în Kiev și Harkov. 

Au fost înregistrate explozii la Harkiv, în estul Ucrainei. Şeful Administraţiei Regionale de Stat Harkov, Oleg Sinegubov, a raportat despre deteriorarea infrastructurii civile. Rușii au lovit Harkivul de șase ori.

Explozii în regiunea Lviv. Potrivit șefului administrației din Lviv, Maksym Kozytskyi, conform informațiilor preliminare, în jurul orei 06:25, inamicul a lansat trei lovituri cu rachete: "Două lovituri - la o instalație industrială. Atelierul a luat foc, clădirea depozitului cu trei etaje a fost distrusă, este un incendiu pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați", a spus Kozytskyi. O altă rachetă a lovit un depozit privat cu două etaje. Este incendiu pe o suprafață de 20 de metri pătrați. 

Conform datelor finale ale lui Vitaliy Klitschko, ca urmare a atacului de astăzi de la Kiev: Forțele de apărare aeriană de la Kiev au distrus peste 20 de ținte aeriene inamice în dimineața zilei de 21 septembrie. Fragmente de rachete au căzut în trei districtele ale orașului (Holosiiv, Sviatoshyn și Darnytsia). Explozia din districtul Darnytsia a cauzat rănirea a șapte persoane.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel