Rusia a atacat Belarusul de pe teritoriul Ucrainei

Darius Muresan |
Data publicării:

Forţele armate ucrainene au anunţat că avioane ruseşti au tras vineri din spaţiul aerian ucrainean către o aşezare belarusă situată în apropierea frontierei cu Ucraina, în încercarea de a atrage Belarusul în războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Serviciul de frontieră ucrainean a primit la ora locală 14:30 (12:30 GMT) informaţia că un avion rus decolase de la un aerodrom din Belarus, a intrat în spaţiul aerian ucrainean şi apoi a deschis focul asupra satului Kopani.

''Aceasta este o PROVOCARE! Scopul este de a implica Forţele armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina!'', a spus Comandamentul Forţelor Aeriene ale Ucrainei într-o declaraţie online.

Armata ucraineană a precizat că alte două aşezări din Belarus au fost ţintite în cadrul aceleiaşi operaţiuni.

''Declarăm în mod oficial: armata ucraineană nu a planificat şi nu intenţionează să aibă vreo acţiune agresivă împotriva Republicii Belarus'', a menţionat serviciul de securitate ucrainean.

Într-un interviu televizat, vineri, ministrul de interne adjunct ucrainean Evgheni Ienin a declarat că Rusia încearcă să facă tot ce este posibil pentru a implica Belarusul în războiul său început în urmă cu 16 zile contra Ucrainei.

''De asemenea, înţelegem că guvernul belarus face tot posibilul pentru evita să se alăture acestui război'', a adăugat Ienin. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel