Rusia a arătat cum elicoptere Ka-52 „lovesc” o navă de asalt a forețelor speciale ucrainene (Video). „Nava” era o bucată din podul din 1943

Momentul în care elicopterele Ka-52 rusești lovesc o așa-zisa „navă” a forțelor speciale ucrainene care era de fapt o bucată dintr-un pod distrus în 1944. Foto: Defense Express
Momentul în care elicopterele Ka-52 rusești lovesc o așa-zisa „navă” a forțelor speciale ucrainene care era de fapt o bucată dintr-un pod distrus în 1944. Foto: Defense Express

Rusia încearcă cu disperare să spele din înfrângerile militare și prăbușirea frontului, în sud (Herson) și nord-est (Harkov), unde forțele ucrainene au recuperat în doar câteva zile aproape întreaga regiune Harkov. Astfel, Ministerul Apărării de la Moscova a publicat imagini cu elicoptere care resping o operațiune de asalt amfibiu a forțelor speciale ucrainene.

Dacă în ultimele zile Ucraina înregistrează tot mai multe victorii militare pe front, în războiul informatic Federația Rusă e subjugată încă din primele zile ale invaziei. 

Rușii au încercat câteva palide „lovituri” când au prezentat diferite materiale video cu succesele Armatei ruse, însă asupra multora planează suspiciuni mari cu privire la autenticitate.

Un astfel de caz s-a petrecut azi. Ministerul Apărării de la Moscova a dat publicității un scurt material video, prezentat ca un mare succes, în care se pot vedea două elicoptere de atac Ka-52 în timpul unei operațiuni militare.

Potrivit Moscovei, elicopterele resping un atac amfibiu al FOS ucrainean (forțele pentru operații speciale) pe Nipru. Mai exact, în „povestea” propagandei ruse, forțele speciale ucrainene au încercat să treacă Niprul pentru a cuceri o facilitate de pe malul apărat de ruși în zona Zaporojie. Se precizează că în operațiuni ucrainenii au folosit o barjă. 

În scurtul material prezentat de ruși se observă cum Ka-52 lansează rachete ghidate Vikhr către presupusa țintă:

 

Așa-zisa navă pe care forțele speciale ucrainene au folosit-o pentru debarcare era de fapt o bucată din podul construit în 1943 peste Nipru

 

Analiștii publicației Defense Express nu au avut nevoie de prea mult timp pentru a desluși misterul, amuzându-se pe seama materialului propagandistic rus. 

Pe lângă faptul că e ilogic să folosești o barjă pentru o operațiune de asalt amfibiu, în plină zi, fără niciun sprijin sau alte echipamente militare auxiliare și să ataci o poziție apărată de o întreagă brigadă, sursa citată precizează că ceea ce au lovit elicopterele rusești Ka-52 e de fapt o bucată din podul construit pe Nipru de ocupanții germani în 1943. Podul a fost aruncat în aer în 1944.

Bucata respectivă, un suport de pod, s-a păstrat și după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial. 

Mai mult, sursa citată a publicat o imagine foto cu bucata de pod de lângă Energodar, trimisă de un localnic. Se poate sesiza clar după dimensiune că „nava de asalt” lovită de elicopterele Ka-52 rusești e de fapt suportul de pod:

2. Foto: Defe... (bucata-pod_60082000.jpg)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel