Rusia a anunțat o reorganizare de amploare a Armatei în 2023. Vor fi formate două noi armate întrunite și aeriene

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata rusă
Armata rusă

Șeful Direcției principale organizare - mobilizare din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Yevgeny Burdinsky, a anunțat, pe 02.06.2023, că, în cursul acestui an, vor fi formate două Regiuni Militare, două armate de arme întrunite și aeriene, precum și cinci divizii și 26 de brigăzi.

“În anul 2023, este necesar să se implementeze în timp util măsurile de sprijin organizatoric și de personal pentru formarea Regiunilor Militare Moscova și Leningrad, a două armate de arme întrunite și aeriene, a unui corp de armată, a Regiunii navale Azov, precum și a cinci divizii și 26 de brigăzi”, a scris Burdinsky într-un articol pentru revista Comisariatele militare ale Rusiei aparținând  Ministerului rus al Apărării.

Burdinsky a remarcat faptul că “misiunea principală din acest an constă în selectarea cetățenilor pentru serviciul militar pe bază de contract, inclusiv în unitățile înregistrate, precum și punerea în aplicare a normei de recrutare a cetățenilor pentru îndeplinirea serviciului militar obligatoriu”. 

În plus, în cadrul îmbunătățirii pregătirii comisariatelor militare pentru mobilizarea resurselor umane și de transport în diverse condiții, ținând cont de experiența mobilizării parțiale, sunt planificate 863 de evenimente la diferite niveluri. 

Necesitatea creării în anul 2023 a două asociații territorial-strategice interspecifice ale Forțelor Armate, respectiv Regiunile Militare Moscova și Leningrad, a fost subliniată încă din luna decembrie a anului trecut de către ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

 

Rusia justifică reorganizarea de eterna „sperietoare” NATO

 

Acesta a menționat că “astfel de acțiuni sunt cauzate de dorința NATO de a-și construi potențialul militar în apropierea granițelor ruse, precum și de a extinde Alianța Nord-Atlantică prin acceptarea ca noi membri a Finlandei și Suediei”. De asemenea, Șoigu a subliniat necesitatea îmbunătățirii compoziției și structurii serviciilor Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Comentariul autorului: Deși măsurile de reformă anunțate de reprezentanții militari ruși par unele de o amploare fără precedent, lucrurile sunt, de fapt, mult mai simple. Practic, Regiunile Militare Moscova și Leningrad vor fi constituite prin împărțirea Regiunii Militare Vest. Adică, se revine la vechea organizare existentă până în anul 2010, când a fost implementat modelul de reformă militară al fostului ministru al apărării Anatoli Serdiukov.

În consecință, principalele structuri noi, respectiv o armată de arme întrunite, o armată de forțe aeriene și apărare antiaeriană și un corp de armată vor fi constituite în Regiunile Militare Moscova și Leningrad, în paralel cu împărțirea structurilor deja existente în Regiunea Militară Vest.

Probabil că, în acest an, adică până la începerea noului an de instrucție la 01 decembrie, vor fi formate numai nucleele de conducere ale noilor structuri, urmând ca acestea să atingă nivelul propus de operaționalizare în anii viitori. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel