Rusia a anunțat creșterea vertiginoasă a producției de drone. Problemele tehnice sunt în curs de rezolvare, fapt pentru care Shahed rămân „vioara întâi”

Darius Muresan |
Data publicării:

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a declarat, în imagini publicate sâmbătă de ministerul său, că producţia de drone militare a ţării a crescut în ultimul an, deşi anumite probleme tehnice încă mai trebuie rezolvate, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Rusia foloseşte pe scară largă drone în campania militare de aproape doi ani în Ucraina, dar a trebuit adesea să se bazeze pe drone ieftine Shahed de fabricaţie iraniană.

"Capacităţile de producţie care au fost create ne permit să îndeplinim majoritatea sarcinilor cu care ne confruntăm astăzi", a spus Şoigu în timpul unui tur al instalaţiilor de producţie de drone în Udmurtia, regiune din districtul federal Volga.

El a fost arătat la o întâlnire a oficialilor declarând că problemele legate de utilizarea inteligenţei artificiale (AI) în drone şi războiul electronic încă trebuie rezolvate.

Moscova a semnalat în ultimele luni că complexul său industrial militar şi-a intensificat producţia, în timp ce Rusia încearcă să iasă din luni de impas militar în Ucraina, notează AFP.

Comandanţi ucraineni au spus că dronele vor fi vitale pentru a obţine avantajul în conflict, în timp ce analişti militari afirmă că utilizarea intensă a armelor de către ambele părţi fac dificil pentru trupe să avanseze pe teren.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel