Rusia a adus în sudul ţării peste 10.000 de militari pentru desfășurarea de exerciții

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 25.08.2020, că, la începutul lunii septembrie, Trupele de Apărare Antiaeriană ale regiunii vor executa un exercițiu de amploare, cu trageri de luptă, în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan.

“Peste 10.000 de militari din regiunile Volga și Siberia, precum și aproximativ 1.000 de unități de armamente și tehnică militară, între care complexe de rachete antiaeriene S-300V, Tor-M1 și Buk-M2 și complexe de rachete și artilerie antiaeriană Tunguska, au sosit în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, pentru desfășurarea unei tabere de instrucție”, a declarat comandantul Trupelor Regiunii Militare Centru, general colonel Aleksandr Lapin, citat de Serviciul de presă.

Potrivit precizărilor acestuia, tabăra de instrucție a Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Regiunii Militare Centru se va încheia cu executarea unui exercițiu tactic cu trageri de luptă, în timpul căruia militarii vor desfășura un complex de activități pentru distrugerea unor rachete-țintă ce vor imita mijloacele de atac aerian ale adversarului. Ținând cont de faptul că, din punctul de vedere al indicatorilor tehnico-tactici, țintele sunt foarte apropiate de mijloacele aeriene reale, trupele vor putea să exerseze apărarea antiaeriană în condiții apropiate la maximum de cele reale de luptă.

Comentariul autorului: Probabil, trupele deplasate în sudul Federației Ruse provin din structuri aparținând ambelor armate de arme întrunite ale Regiunii Militare Centru, respectiv Armata 2 arme întrunite - Samara și Armata 41 arme întrunite - Novosibirsk.

Trebuie remarcat faptul că, în prezent, în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan se mai află și aproximativ 4.000 de militari și 700 de unități de armamente și tehnică militară din cadrul Armatei 58 arme întrunite - Vladikavkaz a Regiunii Militare Sud, care participă la un exercițiu de comandament și stat major cu dublă partidă, la nivel divizie.

În ceea ce privește tabăra de instrucție a militarilor din Regiunea Militară Centru, trebuie spus faptul că, în primul rând, surprinde numărul mare de militari redislocați în sudul Federației Ruse. În al doilea rând, este oarecum surprinzătoare și deplasarea lor în poligonul Kapustin Yar, care este specializat în pregătirea Trupelor de Rachete și Artilerie. Pentru Trupele de Apărare Antiaeriană este întrebuințat, de regulă, poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan.

Nu este exclus ca trupele din cele două regiuni militare să pregătească o serie de activități comune pentru exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, care este planificat în a doua parte a lunii septembrie, în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud.

Altfel, deplasarea trupelor din Regiunea Militară Centru și Regiunea Militară Vest pentru desfășurarea de exerciții în cele două poligoane din Regiunea Astrakhan este una normală. Prin facilitățile pe care le oferă, poligoanele Ashuluk și Kapustin Yar sunt unice în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel