România trimite două avioane de salvare în Albania, în urma cutremurului puternic

DefenseRomania Team |
Data publicării:

România trimite două avioane de salvare în Albania, după cutremurul devastator care a ucis cel puţin şase oameni. Peste 50 de salvatori vor pleca de urgență în Albania, cu un avion Spartan și unul Hercules, pentru a acorda sprijin autorităților albaneze, transmite Antena 3.

Informația a fost confirmată telefonic de secretarul de stat în MAI Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat a afirmat, la Antena 3, că în acest moment se pregătește de plecare o echipă de căutare-salvare urbană, "o echipă autorizată de Națiunile Unite și care conține aproximativ 52 de persoane, pompieri însoțiți de unmedic și de un asistent de la SMURD București, de la Spitalul Floreasca, pentru îngrijirea echipei, în mod deosebit". "Vor pleca cu materialele lor de căutare-salvare, aproximativ 12 tone de materiale", a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat a declarat că Albania a activat Mecanismul european de protecție civilă și mai multe țări vor acorda sprijin în eforturile de căutare-salvare.

"Mecanismul de protecție civilă a fost activat, mai multe țări au văzut alarma și vor propune echipele lor, urmând ca ele să fie acceptate de Albania, după care vor pleca", a mai spus Raed Arafat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel