România - SUA, cooperare militară. Fifor: Teme de interes comun

Ana Ionescu |
Data publicării:
Ministrul Apărării, Mihai Fifor
Ministrul Apărării, Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a discutat cu membri ai Congresului american pe tema cooperării militare dintre România şi Statele Unite ale Americii, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, oficialul român, care se află într-o vizită oficială în SUA, a avut marţi o serie de întâlniri cu senatorii americani Lindsey Graham - membru al Comitetului pentru Alocări Bugetare şi al Comitetului pentru Forţele Armate, Joni Ernst - preşedintele Subcomitetului Ameninţări Emergente şi Capabilităţi, precum şi cu James Inhofe - preşedintele Comitetului pentru Forţele Armate.

"Pe agenda de discuţii cu oficialii americani au figurat teme de interes comun, precum proiectele derulate în contextul Iniţiativei Europene de Descurajare (European Detterence Initiative/EDI); cooperarea bilaterală România - SUA în domeniul apărării; planificarea apărării şi achiziţiilor; resursele alocate sectorului apărării; programele majore de înzestrare derulate cu partenerul american şi statutul de "dependable undertaking". Pe parcursul discuţiilor, a fost evidenţiat ritmul dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi sprijinul constant acordat de către SUA ţării noastre, în special din perspectiva consolidării securităţii pe flancul estic al Alianţei", se arată în comunicatul MApN.

De asemenea, ministrul Mihai Fifor a adresat senatorilor americani invitaţia de a vizita România în perioada imediat următoare, pentru a continua întâlnirile cu oficialii români şi pentru a putea vedea la faţa locului aspecte concrete ale cooperării practice dintre România şi Statele Unite ale Americii, în cadrul proiectelor derulate în comun în bazele militare de la Mihail Kogălniceanu, Câmpia Turzii sau Deveselu. În acest context, senatorul Lindsey Graham a informat deja că în luna octombrie are programate o serie de deplasări în Europa, prilej cu care va vizita şi România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel