România, sprijin necondiționat pentru parcursul pro-european al R. Moldova. Guvernul român a adoptat un nou pachet financiar de sprijin

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Luminiţa Odobescu și Maia Sandu
Luminiţa Odobescu și Maia Sandu

România va continua să sprijine Republica Moldova în ceea ce privește parcursul Chișinăului pe drumul către aderarea la Uniunea Europeană.

Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României, în cadrul unui interviu acordat Radio România Actualități, și-a reafirmat sprijinul privind parcursul pro-european al Republicii Moldova.

Șefa diplomației române a anunțat un nou pachet financiar de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Pentru Republica Moldova, ca şi pentru România, este foarte, foarte important ca până la sfârşitul anului să lanseze negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Şi, recent, Comisia Europeană a făcut o primă evaluare a stadiului îndeplinirii de către Republica Moldova a recomandărilor. Ne bucurăm că sunt progrese substanţiale. Deci, sunt pe drumul cel bun, iar România va continua să susţină, prin demersuri politico-diplomatice la toate nivelele, Republica Moldova în acest parcurs european.

Vreau să subliniez şi sprijinul în plan bilateral şi, recent, Guvernul României a adoptat un nou pachet financiar de sprijin, cu proiecte concrete pentru transportul şcolar, pentru infrastructura la nivelul autorităţilor locale, apă, canalizare şi aşa mai departe. Sunt proiecte concrete care vin în sprijinul cetăţenilor Republicii Moldova pentru a-i susţine toate eforturile pe care le fac, până la urmă, nu numai pentru parcursul lor în procesul de integrare europeană, dar pentru bunăstarea lor personală. Şi ei ştiu că România este şi va fi alături de ei şi că pot conta pe noi”, a precizat Luminița Odobescu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel