România și Franța au discutat despre situația de la Marea Neagră

Sursa foto: Forțele Navale Române
Sursa foto: Forțele Navale Române

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut vineri, 3 septembrie, la sediul MApN, o întrevedere cu directorul pentru Europa, America Nord și Afaceri Multilaterale din cadrul Ministerului francez al Apărării, Guillaume Ollagnier, în prezența ambasadorului Republicii Franceze la București, Laurence Auer.

Potrivit unui comunicat emis de MApN, către DefenseRomania, în cadrul întâlnirii, organizată în marja Black Sea and Balkans Security Forum 2021, a fost abordată situația de securitate din regiunea Mării Negre, aspecte aflate pe agenda curentă a NATO și UE privind procesele de reflecție subsumate elaborării Noului Concept Strategic al NATO și a Busolei Strategice a UE, precum și elemente relevante ale cooperării bilaterale.

În intervenția sa, secretarul de stat Cojocaru a evidențiat importanța Parteneriatului Strategic dintre cele două state, relevanța securității Mării Negre în constructul Euro-Atlantic de securitate, precum și potențialul celor două procese de reflecție derulate la nivelul NATO și UE pentru definirea viitorului celor două organizații, în domeniul securității și apărării. De asemenea, a subliniat eforturile țării noastre pe palierul operațional în cadrul NATO și UE, al găzduirii structurilor multinaționale NATO pe teritoriul României și atenția deosebită pe care țara noastră o acordă rezilienței, ca primă linie a apărării.

În încheiere, secretarul de stat Cojocaru a reiterat aprecierea părții române pentru contribuția Franței la implementarea măsurilor de descurajare și apărare la Marea Neagră și importanța continuării participării în comun la exerciţii militare și activități de instruire în context bilateral și multinațional, în scopul creșterii interoperabilității între forțele armate ale statelor aliate.

La rândul său, partea franceză a abordat aspecte relevante privind securitatea la Marea Neagră, subliniind importanța proceselor de revizuire a Conceptului Strategic al NATO și a procesului de reflecție NATO 2030. Au fost abordate angajamentele operaționale din Sahel și a fost subliniată importanța Busolei Strategice, ca document definitoriu în domeniul apărării, ce urmează a fi adoptat pe timpul președinției franceze a Consiliului UE, împreună cu potențialul și valoarea inițiativelor UE în domeniul apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel