România reiterează sprijinul necondiționat pentru Moldova. Luminița Odobescu: Împreună, mai puternici și în siguranță

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României. Photo source: Luminita Odobescu, @OfficialX ex- Twitter
Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României. Photo source: Luminita Odobescu, @OfficialX ex- Twitter

Avansarea pe calea integrării europene, e cea mai bună cale de a crește reziliența Chișinăului, iar România va sprijini activ toate procesele care leagă ireversibil Republica Moldova de UE, transmite șefa diplomației românești.

Anunțul a fost făcut de ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, în cadrul unui seminar organizat de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, în parteneriat cu Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova (EUPM) și Ministerul Afacerilor Externe al României, potrivit portalului Deschide.md.

Oficialul de la București a menționat că România rămâne a fi aproape de Republica Moldova, iar împreună cele două state sunt mai puternici și mai în siguranță.

2. Armata Naț... (republica-moldova-armata-moldova_65739700.jpg)

Armata Națională. Sursă foto: Sursă foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova

„România rămâne a fi aproape de Republica Moldova. Împreună suntem mai puternici și mai în siguranță, iar acest lucru înseamnă conștientizarea riscurilor de tip hibrid.

Avansarea pe calea integrării europene, e cea mai bună cale de a crește reziliența Republicii Moldova, iar România va sprijini activ toate procesele care leagă ireversibil Moldova de Uniunea Europeană. Contați pe sprijinul nostru de la București”, a declarat șefa diplomației române.

Seminarul de azi reunit peste 50 oficiali, funcționari din instituțiile de stat atât din R.Moldova cât și din România, experți ai Comisiei Europene și reprezentanți ai organizațiilor de securitate internaționale. Acesta a oferit o platformă esențială pentru schimbul de bune practici și experiențe în domeniul identificării, protejării și creșterii nivelului de reziliență a infrastructurii critice, contribuind la consolidarea capacităților în protejarea intereselor strategice ale Republicii Moldova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel