România, prima țară care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a UE

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

România devine prima țară din uniunea Europeană care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut ieri seară de președinta Comisiei Europene, în exclusivitate pentru TVR. Prima tranșă de ventilatoare a fost deja contractată și urmează să ajungă în țara noastră.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost întrebată cum răspunde Uniunea Europeană acuzaţiilor cu privire la faptul că la începutul declanşării pandemiei COVID-19 în Europa, unele state au reacţionat mai greu în a le sprijini pe cele mai puternic afectate.

,,E o criză fără precedent. Şi loveşte fiecare ţară din UE, dar mai cu seamă Italia şi Spania. Suferim alături de ei şi le oferim tot sprijinul posibil, deşi, aşa cum aţi menţionat, reflexul iniţial al unor guverne a fost să se închidă în problemele lor. Acum lucrurile s-au îmbunătăţit, ne coordonăm mult mai bine'', a precizat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

Totodată, șefa Comisiei Europene s-a declarat încântată de gestul României, care urmează să delege o echipă de specialiști pentru ca aceștia să ajute la tratarea pacienților din Italia.

„Sunt fericită să aflu că România trimite în Italia o echipă de 11 doctori şi 6 asistente să ajute la tratarea pacienţilor bolnavi de COVID. Cred că aceasta e solidaritatea: SOLIDARITATEA EUROPEANĂ (în limba română, n.red)."

Problema lipsei materialelor medicale, prioritate pentru Comisia Europeană

,,Am creat o rezervă strategică comună de echipamente medicale a Uniunii Europene. Este pentru prima dată când reuşim să facem aşa ceva prin mecanismul de protecţie civilă, RESC EU. Vom cumpăra cu bani europeni aceste echipamente pe care le vom trimite în ţările care au nevoie mai mult de ele. Sunt mândră şi recunoscătoare pentru că România s-a oferit să fie prima ţară europeană să cumpere şi să găzduiască în numele UE ventilatoare. Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia ", a declarat Ursula von der Leyen, într-un interviu pentru TVR.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel