România nu crede într-un război nuclear generat de Rusia, dar a dispus de urgență producerea pastilelor de iod

Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse, pagina oficială de Facebook
Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse, pagina oficială de Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit în cadrul unui interviu despre războiul din Ucraina și teama că situația va escalada într-un conflict nuclear global.

În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi 24, premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat convingerea că nu crede că se va ajunge la un conflict nuclear, dar a dispus măsuri urgente de producere a pastilelor de iod.

Decizia vine ca urmare a isteriei create în jurul acesto pastile în rândul populației.

Totuși, premierul face apel la calm și explică de ce nu se va ajunge la un conflict armat nuclear:

„Afirm cu toată tăria că nu cred că se va ajunge la o astfel de situație (n.r. - război nuclear). Nici măcar accidental nu trebuie să se ajungă la o astfel de situație. Datoria noastră este să luăm măsuri de precauție și să fim în măsură să ne protejăm populația în astfel de situații”, a precizat Nicolae Ciucă, care și-a exprimat convingerea că amenințările nucleare ale Moscovei sunt o tactică de negociere.

„În momentul de faţă există un anumit număr de pastile de iod, el este insuficient, motiv pentru care, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat legătura cu producătorii noştri de medicamente, astfel încât în regim de urgenţă să poată să producă astfel de pastile", a declarat premierul.

„Până în acest moment nu există depăşiri ale nivelului de radiaţie. Ca atare, revenind la ceea ce trebuie să facă Guvernul, Guvernul este în măsură să ia măsurile care se pretează pentru o astfel de situaţie, măsuri de precauţie, astfel încât să putem să venim şi să reacţionăm într-o prezumtivă situaţie de acest fel", a mai adăugat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel