România, misiune complicată la președinția Uniunii Europene. Analiza ministrului Fifor

Bogdan Cotiga |
Data actualizării: | Data publicării:
Steag UE
EXCLUSIV
Steag UE

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat pentru Defense România că după ce România va prelua președinția Uniunii Europene va avea o misiune complicată pentru că trebuie să îndeplinească trei obiective majore. 

Ministrul Apărării are totuși încredere că Guvernul României este pregătit pentru provocările de anul viitor când va gestiona destinele Uniunii Europene. "Să știți că România va avea o misiune destul de complicată pe perioada președinției Uniunii Europene, din iaunarie 2019. Sunt trei momente foarte importante pe care trebuie să le gestionăm.

Unul se referă la Brexit, nimeni nu ne fericește dar acest lucru dar la modul cum s-a pregătit Guvernul României nu vom avea probleme.

Urmează momentul din mai 2019 când vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European, va fi o provocare și se va vedea cum se balansează parlamentul după Brexit și negocierile care se fac pe cadrul financiar multianual unde suntem interesați să avem o negociere cât se poate de bună", a spus Fifor.

România, partener cu Marea Britanie după Brexit

Mihai Fifor a declarat că relația foarte bună dintre România și Marea Britanie va face posibilă colaborarea și după Brexit. "Posibil ca Marea Britanie să caute parteneri foarte serioși pentru ca după Brexit să aibă o voce foarte puternică în Uniune, iar România este un partener tradițional, asta am și discutat cu ministrul Apărării britanic. Dincolo de parteneriatul strategic, este o relație de prietenie între cel două țări și ori de câte ori România a solicitat ajutorul militar britanic, Marea Britanie nu a stat niciodată pe gânduri", a adăugat Fifor. 

Urmărește aici declarațiile ministrului:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel