România îl propune pe Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO (mass-media)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Europa de Est ar putea avea un cuvânt de spus în ceea ce privește noul secretar general al NATO.

"România i-a notificat pe ceilalți membri NATO că intenționează să îl nominalizeze pe președintele țării, Klaus Iohannis, drept candidat pentru funcția de secretar general al NATO. Va complica efortul celorlalți aliați de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”, a scris pe platforma X, de Jennifer Jacobs, jurnalistă Bloomberg, care este și corespondentul publicației la Casa Albă.

Așa cum remarcă și Jennifer Jacobs, principalul candidat pentru funcția de secretar general al NATO este premierul olandez Mark Rutte.

Reuters scrie că premierul olandez Rutte se află într-o poziție avantajoasă de a conduce NATO, având sprijinul SUA, Marii Britanii, Franței și Germaniei.

„Președintele (Joe) Biden susține cu fermitate candidatura premierului Rutte pentru a deveni următorul secretar general al NATO”, a spus un oficial american, citat de Reuters. Oficialul a adăugat că „Rutte are o înțelegere profundă a importanței Alianței”, fiind un lider și un comunicator eficient, iar venirea sa ar ajuta Alianța în acest moment critic.

Succesorul lui Stoltenberg, care demisionează în octombrie, va prelua mandatul într-un moment crucial, însărcinat să susțină sprijinul membrilor NATO pentru apărarea tot mai dificilă a Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, protejând în același timp împotriva oricărei escaladări care ar trage alianța într-un război direct cu Moscova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel