România și Franța vor semna la Paris o Foaie de parcurs pentru următorii patru ani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sosirea premierului Ludovic Orban în Franța, sursă foto: Guvernul României Facebook
Sosirea premierului Ludovic Orban în Franța, sursă foto: Guvernul României Facebook

Premierul Ludovic Orban a declarat că scopul principal al vizitei oficiale de două zile pe care o va efectua începând de azi în Franţa este semnarea Foii de parcurs privind Parteneriatul strategic dintre cele două ţări, care prevede coordonatele principale ale colaborării pe următorii 4 ani.

"Voi semna Foaia de parcurs privind Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa. Din 2009, între Franţa şi România există un Parteneriat strategic care a fost reînnoit prin declaraţia preşedinţilor României şi Franţei în 2018. Scopul principal al vizitei este semnarea Foii de parcurs pe următorii 4 ani, care prevede coordonatele principale ale colaborării dintre Franţa şi România.

Acest document, ca şi alte documente, va fi semnat de premierul Franţei, domnul Castex, şi subsemnatul, ca şi premier al României. Voi mai avea şi alte întâlniri în cadrul vizitei, dar principalul punct al vizitei oficiale pe care o efectuez în Franţa este întâlnirea oficială cu premierul Franţei", a precizat Orban, la sediul PNL, citat de Agerpres.

Potrivit Guvernului, prim-ministrul va fi însoţit la Paris de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Pe agendă se mai află participarea la reuniunea Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria.

Totodată, potrivit unui comunicat emis de către MApN către publicația noastră, vizita delegației României în Hexagon va prilejui semnarea Foii de parcurs privind parteneriatul strategic dintre România și Franța, precum și explorarea de noi oportunități de sporire a cooperării dintre cele două state. De asemenea, discuțiile se vor concentra și pe tematici de actualitate din domeniul securității și apărării la nivel NATO și UE, în special cele generate de pandemia COVID-19.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel