România expulzează 10 diplomați ruși după masacrul de la Bucea. Ambasadorul Kuzmin, convocat la sediul MAE

Distrugeri urbane provocate de invadatorul rus în Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Distrugeri urbane provocate de invadatorul rus în Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

România a decis expulzarea a 10 diplomați ruși după masacrul fără precedent de la al Doilea Război Mondial încoace, comis de trupele ruse de ocupație în localitatea ucraineană Bucea.

Potrivit unui comunicat al MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, ambasadorul Valri Kuzmin a fost convocat la sediul MAE, unde a fost informat despre decizia țării noastre de a declara persona non grata 10 diplomați ruși.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei”, precizează MAE într-un comunicat.

 

Masacrul de la Bucea

 

Aproape 340 de cadavre au fost recuperate în urma masacrului din oraşul Bucea, din apropiere de Kiev, pentru care sunt acuzate trupele ruse.

Imaginile cu cadavre ale localnicilor, descoperite după retragerea trupelor ruse din zonă, au şocat Occidentul, Ucraina spunând că trupele ruse sunt vinovate de acest masacru. Moscova neagă acuzaţiile şi afirmă în schimb că imaginile cu cadavre au fost fabricate de Kiev.

Procuratura Generală din Ucraina a anunţat o examinare medico-legală a cadavrelor pentru a stabili contextul în care s-au produs crimele. În acest proces vor fi consultaţi şi investigatori internaţionali.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat trupele ruse de genocid.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel