România ar putea înlocui militarii britanici în misiunea UE din Bosnia

DefenseRomania Team / 09 Martie 2021 / 12:52
Sursă foto: Cpt. Anca Ciornei, Christian Feusthuber - Facebook MApN
Sursă foto: Cpt. Anca Ciornei, Christian Feusthuber - Facebook MApN

România este dispusă să trimită o companie de infanterie în cadrul misiunii europene de menținere a păcii din Bosnia-Herțegovina în locul militarilor britanici.

Misiunea EUFOR Althea din Bosnia este afectată de Brexit, iar România a răspuns astfel unei solicitări venite de la Bruxelles, transmite G4Media.

”România și-a exprimat intenția suplimentării contribuției naționale cu o companie de infanterie în cadrul rezervei de forțe la dispoziția comandantului operației, pentru acoperirea unora dintre aceste deficite. Efortul se înscrie în plafonul de forțe aprobat pentru participarea la misiuni și face parte din demersul de reconfigurare a participării Armatei României la misiuni și operații în afara teritoriului național”, se arată în răspunsul Ministerului Apărării, transmite sursa citată.

Din perspectiva MApN, participarea României la operația EUFOR Althea reflectă atât consolidarea angajamentului asumat în cadrul Uniunii Europene, cât şi a parteneriatului NATO-UE, în același timp reprezentând un element de menținere a securității şi stabilității în regiune”, mai precizează MApN.

Astfel, România ar putea trimite până în 135 de militari ca parte a misiunii UE în Bosnia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy