România a reiterat, la Washington, disponibilitatea de a găzdui mai multe trupe SUA

DefenseRomania Team / 10 oct 2020 / 13:32
Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu
Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit ieri, la Washington, cu Mark R. Vandroff, adjunctul asistentului președintelui SUA și director pentru politica de apărare și strategie din cadrul Consiliului Securității Naționale al Statelor Unite ale Americii. În cadrul acestei întrevederi, România a reiterat disponibilitatea de a găzdui mai multe trupe americane.

Potrivit MApN, discuțiile au fost concentrate pe situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, pe rolul important al României pe flancul estic aliat, respectiv pe consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii în domeniul apărării.

În contextul procesului de reconfigurare a posturii militare a SUA în Europa, ministrul Ciucă a reiterat disponibilitatea României, exprimată la cel mai înalt nivel, de a găzdui trupe americane, menționând lucrările de modernizare care au loc în bazele militare de la Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii.

Totodată, Mark Vandroff a evidențiat contribuția extraordinară a României în operațiile și misiunile aliate, angajamentul de alocare a 2 la sută din PIB pentru apărare, precum și eforturile de dezvoltare a unor capabilități relevante în contextul unui mediu de securitate complex și impredictibil. Oficialul american a subliniat faptul că România este un aliat model, în regiunea Mării Negre, cu o relevanță strategică majoră.

La întrevedere au participat ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, și secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, Simona Cojocaru.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy