România a primit acordul autorităţilor ucrainene pentru a măsura adâncimea canalului Bâstroe

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Exercițiu al Armatei României pe Dunăre
Exercițiu al Armatei României pe Dunăre

Ucraina și-a dat acordul pentru efectuarea de măsurători pe canalul Bâstroe.

Partea ucraineană și-a dat acord pentru ca România să poată face măsurători pe o porțiune de 65 km.

Segmentul cuprinde canalul Bâstroe, restul tronsonului de pe braţul Chilia, care nu fusese încă supus măsurătorilor ( întrucât inițiale România a primit acord doar pentru a face măsurători pe 94 km pe braţul Chilia).

Pentru măsurătorile segmentului de 65 de km vor fi folosite doar nave ucrainene, așa cum a cerut partea ucraineanăi. Astfel, la bordul navelor vor fi echipaje alătuite atât din experţi ucraineni, cât şi din experţi români.

Totodată, se vor face măsurători şi pe canalele care deviază din braţul Chilia pe partea ucraineană.

Mâine se vor termina măsurătorile pe cei 94 km de pe braţul Chilia, pentru care am primit acord iniţial şi tot mâine, în paralel, vor începe măsurătorile pe aceşti 65 km, care includ şi canalul Bâstroe.

Urmează ca interpretarea rezultatelor să dureze cel mult patru săptămâni. România şi-a exprimat acordul ca la interpretarea rezultatelor să participe şi partea ucraineană.

”Salut intenția Ucrainei de a măsura adâncimea canalului Bâstroe! După săptămâni întregi de controverse este timpul să se facă lumină în această problemă bilaterală”, a scris ministrul transporturilor Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

”Partea ucraineană a propus României să realizeze propriile măsurători la care noi să desemnăm un expert român!”, a mai adăugat Grindeanu.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel