Risc crescut de atac extremist la Moscova. Evitați aglomerația, sfătuiește Ambasada SUA. Germania și Marea Britanie, mesaje similare

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie ilustrativă / Presupus atac cu dronă asupra Kremlinului, din mai 2023. Foto: Twitter
Fotografie ilustrativă / Presupus atac cu dronă asupra Kremlinului, din mai 2023. Foto: Twitter

Pe fondul informațiilor despre un atac iminent al extremiștilor la Moscova, Ambasada SUA în Federația Rusă a emis joi un avertisment adresat cetățenilor săi pentru a evita aglomerația în capitala Rusiei în următoarele două zile.

Ambasada SUA nu a dat alte detalii privind amenințarea, dar joi, serviciul secret rus al FSB a anunțat că a ucis militanți ai așa-zisului Stat Islamic care plănuiau un atac terorist asupra unei sinagogi din Moscova într-un schimb de focuri.

„Ambasada monitorizează rapoartele conform cărora extremiștii au planuri iminente de a viza adunări mari la Moscova, inclusiv concerte. Cetăţenii SUA sunt sfătuiţi să evite adunările mari în următoarele 48 de ore”, a scris joi Ambasada SUA la Moscova pe site-ul său.

Ambasada a adăugat și un set de recomandări: „Evitați aglomerația. Urmăriți actualizările media locale. Fii conștient de ce te înconjoară”.

 

UK și Germania, mesaje similare

 

Avertismentului SUA i s-a alăturat ulterior Ambasada Marii Britanii la Moscova, care a distribuit alerta SUA pe rețeaua de socializare X cu un scurt comentariu: „Nu îi sfătuim pe britanici să călătorească în Rusia”.

Cu toate acestea, nici britanicii nu au precizat mai în detaliu presupusa amenințare.

După anunțurile misiunilor diplomatice americane și britanice, pe pagina diplomației germane a apărut brusc un anunț că ambasada Germaniei de la Moscova și consulatul de la Sankt Petersburg vor fi închise vineri, 8 martie.

 

Statul Islamic plănuia un atac terorist asupra unei sinagogi din Moscova, susține FSB

 

Serviciul rus de securitate a anunțat joi dejucarea unui atac terorist asupra credincioșilor într-o sinagogă din Moscova. Potrivit FSB, membri ai unei celule teroriste parte din așa-numitul Stat Islamic (IS) au fost uciși într-un schimb de focuri în regiunea Kaluga, după ce au deschis focul în timpul unei tentative de arestare.

În weekend, FSB a raportat împușcarea a altor șase militanți IS în republica autonomă Ingușeția, în sudul Rusiei.

Alegerile prezidențiale din Rusia au loc în perioada 15-17 martie 2024, președintele apărător Vladimir Putin nu este oficial singurul candidat, dar nimeni nu se îndoiește de victoria sa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel