Revolte violente în Mongolia. Protestatarii au pătruns în clădirea guvernului, iar patru agenți de securitate au fost uciși

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Protestatarii au luat cu asalt Palatul Guvernului pe 5 decembrie în timpul unui miting pentru furtul de cărbune în capitala mongolă, Ulaanbaatar/Ulan Bator.

Presa relatează că în timpul protestului din 5 decembrie, protestatarii au pătruns în clădirea parlamentului. 

Patru angajați ai serviciului de securitate al Palatului de Stat au fost decapitati. În urma revoltelor, mai multe persoane au fost rănite. 

Secretarul de stat al Ministerului Justiției, P. Sainzorig, a informat că, în jurul orei 19.0,0, a fost luată decizia de a dispersa forțat manifestația, arată News.mn.

Potrivit publicației citate, dacă protestatarii nu se împrăștie în termen de două ore, se va aplica ordinul de dispersare forțată a acestora.

Protestele din Ulaanbaatar continuă pentru a treia zi consicutivă și au explodat după ce a fost mediatizat un caz de furt de cărbune.

Potrivit rapoartelor presei, este vorba de aproximativ 6,5 milioane de tone de cărbune în valoare de 60 de trilioane de tugriks (1,8 miliarde de dolari SUA) care au fost exportate în China, fără a fi plătite niciun fel de taxe.

Manifestanții cer să fie aduși în fața justiției cei care au exportat ilegal cărbune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel