Reuniunea B9 de la Varşovia. Gabriel Leş a propus intensificarea cooperării în domeniul mobilităţii militare

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a participat joi şi vineri la cea de-a doua Reuniune a miniştrilor Apărării în format B9 de la Varşovia, cu această ocazie el pledând pentru o abordare coerentă şi cuprinzătoare a NATO pe termen lung în raport cu regiunea Mării Negre, având în vedere persistenţa provocărilor şi ameninţărilor de securitate din această zonă.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis vineri, miniştrii Apărării prezenţi în capitala polonă au avut discuţii extinse privind contribuţia statelor B9 la întărirea posturii de descurajare şi apărare, cu accent pe implementarea coerentă şi operaţionalizarea deplină a Prezenţei Aliate Avansate de pe Flancul Estic.

În context, ministrul Leş a pledat pentru o abordare coerentă şi cuprinzătoare a NATO pe termen lung în raport cu regiunea Mării Negre, având în vedere persistenţa provocărilor şi ameninţărilor de securitate din această zonă.

Oficialul român a prezidat una dintre sesiunile reuniunii, având ca temă sprijinul statelor din formatul B9 pentru implementarea Strategiei Globale a UE pentru politica externă şi de securitate, cu accent pe armonizarea iniţiativelor de întărire a securităţii şi apărării la nivelul UE în linie cu eforturile NATO, precizează MApN.

Cu această ocazie, ministrul român al Apărării a reiterat în faţa partenerilor din B9 nevoia de a dezvolta proiecte concrete, propunând astfel intensificarea cooperării în domeniul mobilităţii militare. De asemenea, statele B9 vor explora oportunităţile unei abordări comune în cadrul PESCO, mai arată sursa citată.

În contextul vizitei la Varşovia pentru Reuniunea în format B9, Gabriel Leş s-a întâlnit cu militarii români ai Detaşamentului de Apărare Antiaeriană "Scorpionii Albaştri", dislocat pe teritoriul Poloniei, în cadrul Grupului de Luptă NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel