Șeful Forțelor SUA din Europa s-a întâlnit la București cu ambasadorii SUA din regiune

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre. Printre participanți s-au numărat ministrul român de externe Luminița Odobescu, ministrul român al apărării Angel Tîlvăr, Secretarul Adjunct al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, James O’Brien
Reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre. Printre participanți s-au numărat ministrul român de externe Luminița Odobescu, ministrul român al apărării Angel Tîlvăr, Secretarul Adjunct al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, James O’Brien, generalul Christopher Cavoli, comandatul EUCOM, ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, ambasadorul SUA în Turcia, Jeffrey Flake, ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în Armenia, Kristina Kvien, ambasadorul SUA în A

La începutul săptămânii, a avut loc la București o reuniune a oficialilor americani din regiune, la care a participat și generalul Christopher Cavoli, Comandantul EUCOM - Comandamentul Forțelor SUA din Europa.

Conferința desfășurată la București a adus împreună factori importanți de decizie din Departamentul de Stat, ambasadori ai SUA în țările din regiunea Mării Negre (România, Turcia, Bulgaria, Ucraina,  Armenia, Azerbaidjan, Republica Moldova, Federația Rusă ) și conducerea EUCOM.

Reuniunea desfășurată la București pe 22 și 23 ianuarie a dezbătut teme critice de securitate, inclusiv războiul Rusiei împotriva Ucrainei, mobilitatea maritimă sporită în regiunea Mării Negre și planurile regionale de descurajare și apărare.

La reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre au fost invitați Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și ministrul roman al Apărării, Angel Tîlvăr.

Ministrul român al afacerilor externe a prezentat abordarea României față de această regiune, cu accent pe importanța ei pentru securitatea spațiului Euro-Atlantic și prosperitatea Europei, cu accent pe interconectivitate și comerț.

Șefa diplomației române a accentuat deteriorarea situației de securitate survenită din cauza războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei și necesitatea consolidării prezenței Aliate pe întregul Flanc Estic, se arată în comunicatul MAE transmis DefenseRomania.

Totodată, a menționat implicarea constantă și continuă a României în susținerea Ucrainei, inclusiv contribuția la facilitatea tranzitului produselor agricole ucrainene către piețe terțe.

„Marea Neagră este esențială pentru pacea și stabilitatea globală, iar importanța ei este de așteptat să crească în următorii ani”, a spus ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec. „Este o rută vitală de tranzit la export, iar interconexiunile sale facilitează comerțul și fluxurile de energie dintre Europa, Eurasia și Orientul Mijlociu.

Printre participanți s-au numărat Secretarul Adjunct al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, James O’Brien sau generalul Christopher Cavoli, comandatul EUCOM.

Șefii de misiuni diplomatice ale SUA, prezenți la conferință:

  • ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink,

  • ambasadorul SUA în Turcia, Jeffrey Flake,

  • ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec,

  • ambasadorul SUA în Armenia, Kristina Kvien,

  • ambasadorul SUA în Azerbaidjan, Mark Libby,

  • ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon,

  • ambasadorul SUA în Federația Rusă, Lynne Tracy, și

  • adjunctul șefului misiunii SUA în Bulgaria, Andrea Brouillette-Rodriguez, se arată în informarea Ambasadei SUA la București.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel