Trupe americane în Germania. Anunţ de ultimă oră de la Casa Albă

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

Casa Albă a reafirmat joi că eventuala retragere sau transfer al militarilor americani staţionaţi în Germania nu figurează pe ordinea de zi şi nu va fi abordată în cursul summitului NATO săptămâna viitoare la Bruxelles.

"Nu există absolut nicio discuţie despre o ajustare a trupelor în Germania sau despre ceva care ar modifica forţa de 32.000 de militari pe care îi avem în Germania", a indicat un înalt responsabil american sub rezerva anonimatului. Trupele americane sunt prezente în Germania de la cel de-al Doilea Război Mondial şi această ţară serveşte drept bază pentru operaţiunile americane în Africa şi în Orientul Mijlociu.

În urmă cu câteva zile, cotidianul Washington Post afirmase că Pentagonul studia costul unei posibile plecări a unei părţi a militarilor americani staţionaţi în Germania, cel mai important contingent în afara SUA. Pentagonul dezminţise orice idee a retragerii, subliniind că ministerul examinează cu regularitate poziţionarea trupelor şi analizele costuri-beneficii şi că nu există "nimic nou" cu privire la acest dosar.

Preşedintele american Donald Trump, care va participa miercuri şi joi la summitul NATO de la Bruxelles, a trimis o scrisoare către şapte ţări ale Alianţei, între care Germania, pentru a le chema la ordine în legătură cu angajamentul lor de a consacra 2% din Produsul lor Naţional Brut (PIB) cheltuielilor militare până în 2024.

După summit, Donald Trump se va deplasa în Marea Britanie, iar apoi la Helsinki pentru a se întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel