Retragerea armatei ruse din Moldova, într-o rezoluție OSCE

Sebastian Florea |
Data publicării:

Necesitatea retragerii armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova a fost reiterată de Adunarea Parlamentară a OSCE.

Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) a reafirmat necesitatea retragerii complete a forţelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova şi transformării actualei misiuni de menţinere a păcii în una civilă cu mandat internaţional, informează marţi IPN.md şi Radio Chişinău.

Un amendament în acest sens a fost inclus în rezoluţia sesiunii anuale a AP OSCE, care se desfăşoară în perioada 7-11 iulie, în parlamentul federal al Germaniei. Potrivit unui comunicat de presă al legislativului de la Chişinău, în cadrul sesiunii au fost dezbătute 25 de amendamente propuse la textul rezoluţiei de delegaţiile celor 57 de state participante.

Două amendamente au fost propuse de delegaţia parlamentului Republicii Moldova şi un amendament de delegaţia parlamentului României. Toate au fost acceptate cu o majoritate de voturi.

Aprobarea amendamentelor delegaţiei moldovene a avut la bază efortul comun al delegaţiilor parlamentare din Republica Moldova, România, SUA, Marea Britanie, Georgia şi Lituania. La 22 iunie, Adunarea Generală a ONU aprobat rezoluţia cu privire la retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, aminteşte Radio Chişinău.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel