Premieră istorică: Republicanul Kevin McCarthy, demis de la șefia Camerei de aripa radicală a partidului său. Ajutorul militar acordat Ucrainei - invocat și el

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Republicanul Kevin McCarthy, noul șef al Camerei Reprezentanților din Congresul american. Foto: Kevin McCarthy @OfficialFacebook
Republicanul Kevin McCarthy, noul șef al Camerei Reprezentanților din Congresul american. Foto: Kevin McCarthy @OfficialFacebook

Preşedintele american Joe Biden a îndemnat marţi la alegerea rapidă a următorului lider al Camerei Reprezentanţilor după demiterea tenorului republican Kevin McCarthy, notează Agerpres, care citează AFP.

"Deoarece provocările urgente ale ţării noastre nu pot aştepta, preşedintele îşi exprimă speranţa că va fi ales rapid un nou lider al Camerei", a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat.

După o dezbatere tensionată între conservatori, 216 membri ai Camerei au votat pentru demiterea lui Kevin McCarthy, printre care opt republicani, contra 210.

Votul deschide o perioadă de puternice turbulenţe în Camera inferioară, unde trebuie ales un înlocuitor, ceea ce se anunţă foarte complicat. El a intervenit după ce reprezentant al dreptei dure americane, Matt Gaetz, a depus o moţiune de demitere a "speakerului", totuşi, membru al partidului său.

Acest ales din Florida l-a acuzat pe Kevin McCarthy mai ales că a negociat cu aleşii democraţi un buget provizoriu pentru finanţarea administraţiei federale, căruia mulţi conservatori i s-au opus. El a susţinut că liderul republican că a încheiat un "acord secret" cu preşedintele Joe Biden privind un posibil pachet pentru Ucraina.

Or, aripa dreaptă a Partidului Republican se opune ferm deblocării de fonduri suplimentare pentru Kiev, considerând că aceşti bani ar trebui folosiţi în schimb pentru a combate criza migratorie la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel