Republica Moldova a anunțat o încălcare a regimului de securitate de către trupele ruse din Transnistria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
armata transnistreană
armata transnistreană

Contingentul militar al Federației Ruse, dislocat în regiunea transnistreană, în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, a încălcat de mai multe ori regimul Zonei de Securitate, potrivit Biroului Politici de Reintegrare de la Chișinău. Instituția precizează că ar fi vorba despre deplasarea tehnicii militare blindate în afara razei posturilor Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, în perioada februarie-aprilie curent, precizează RadioMoldova.md.

 

Comisia Unificată de Control s-a reunit astăzi în ședință săptămânală la Bender, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul Politici de Reintegrare de la Chișinău.

Au fost continuate discuțiile privind posturile ilegale ale structurilor de forță transnistrene și necesitatea eliminării acestora din Zona de Securitate.

Delegația Republicii Moldova a abordat cazurile produse în mod repetat la posturile Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, cu oprirea nejustificată a mijloacelor de transport ale cetățenilor, în special ale celor deținute de reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova. Delegația moldovenească a cerut excluderea cazurilor similare pe viitor.

De asemenea, reprezentanții Chișinăului printr-o declarație au semnalat încălcările regimului Zonei de Securitate admise de contingentul militar al Federației Ruse din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. Asemenea cazuri au fost fixate în perioada februarie – aprilie curent și au fost exprimate prin deplasarea, necoordonată cu Comisia Unificată de Control, a tehnicii militare blindate în afara razei posturilor Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

S-a subliniat că incidentele au avut repercusiuni în societate și au amplificat nemulțumirea locuitorilor din Zona de Securitate care sunt supuși periodic stopării neîntemeiate cu verificarea excesivă a actelor și unităților de transport.

Delegația Republicii Moldova cataloghează drept provocatoare această sfidare a documentelor misiunii de menținere a păcii și face apel către contingentul militar al Federației Ruse să renunțe la acțiuni destabilizatoare și să contribuie la păstrarea păcii pe malurile Nistrului.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel