Reprezentanții ruși afirmă că au distrus peste 100 de avioane și drone aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a declarat, pe 03.03.2022, că, în timpul operației desfășurate în Ucraina, militarii Federației Ruse au distrus 53 de drone și 62 de avioane.

,,Au fost distruse 49 de avioane la sol și 13 în aer, precum și 53 de drone”, a menționat Konashenkov, a cărui declarație a fost preluată de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor sale, în total, de la începutul operației au fost distruse 1.612 obiective militare ucrainene.

“Între acestea se află 62 de puncte de conducere și centre de comunicații, 39 de complexe de rachete antiaeriene S-300, Buk-M1 și Osa, precum și 52 de stații de radiolocație”, a spus Igor Konashenkov.

După cum a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării, militarii ruși au mai distrus 606 tancuri și mașini de luptă blindate, 67 de lansatoare multiple de proiectile reactive, 227 de instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 405 unități de tehnică militară specială.

Cu o zi înainte, pe 02 martie, Igor Konashenkov a făcut referiri și la pierderile suferite de armatele din Rusia și Ucraina de la începutul confruntărilor. Potrivit precizărilor acestuia, partea ucraineană a pierdut 2.870 de luptători, iar cea rusă a înregistrat 498 de victime.

În rândul naționaliștilor și militarilor structurilor de forță ale Ucrainei s-au înregistrat peste 2.870 de morți și aproximativ 3.700 de răniți. După datele confirmate rezultă că 572 de militari ucraineni au fost luați prizonieri. Pierderi au fost înregistrate și în rândul militarilor noștri, fiind ucise 498 de persoane și alte 1.597 rănite”, a spus Konashenkov.

Comentariul autorului: Așa cum se întâmplă, de regulă, în timpul conflictelor militare, datele prezentate de către părți în ceea ce privește numărul de victime și pierderile suferite sunt diferite. Fiecare dintre acestea are tendința de a minimiza pierderile proprii și de a le exagera pe cele ale adversarului, în scopul creșterii moralului trupelor.

În orice caz, conflictul armat aflat în curs de desfășurare între Federația Rusă și Ucraina a făcut deja foarte multe victime. Având în vedere că ostilitățile tind să se transforme într-un război de uzură, probabil că numărul acestora va continua să crească și va afecta ambele părți.

Dacă ar fi să presupunem că cifrele prezentate de partea rusă sunt reale și s-au înregistrat într-o săptămână aproximativ 500 de morți și 1.600 de răniți, trebuie precizat faptul că pierderile sunt uriașe. Din acestea rezultă o medie de aproximativ 70 de morți pe zi. Spre comparație, pierderile oficiale suferite de armata rusă în timpul celor 630 de zile ale primului război din Cecenia, desfășurat între 09 decembrie 1994 și 31 august 1996, au fost de aproximativ 5.000 de militari. Adică, o medie de circa opt persoane pe zi.

De asemenea, numărul mediu de morți în Afganistan în cele 62 de luni ale celor mai intense lupte, din martie 1980 și până în aprilie 1985, a fost de 148 de persoane pe lună, adică cinci persoane pe zi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel