Reportaj realizat în partea de vest a orașului Bakhmut l Militar ucrainean: Vreau să văd zorii zilei după această bătălie

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldații Brigăzii 128 Separate de Asalt din cadrul Forţelor Armate Ucrainene. Sursa Foto: Ukrinform.
Soldații Brigăzii 128 Separate de Asalt din cadrul Forţelor Armate Ucrainene. Sursa Foto: Ukrinform.

În ultimele luni, de când mercenarii aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group și armata rusă au ajuns în centrul Bakhmut, cucerirea oraşului ucrainean de către trupele ruse s-a redus la o bătălie pentru partea de vest a acestuia. Adică, partea mai mică a orașului care este apărată de armata ucraineană cu eforturi aproape titanice.

Rușii nu încearcă atât de mult să încerce să înconjoare oraşul Bakhmut, cât încearcă să elimine unitățile ucrainene militare din oraș. Asaltul rusesc, bine susținut de artilerie, vine din trei direcții deodată.

În ciuda acestui fapt, Forţele Armate Ucrainene continua să apere ce a mai rămas din oraşul Bakhmut.

La sfârșitul lunii aprilie, cotidianul ucrainean Ukrayinska Pravda a reușit să vadă cum arată unele dintre cele mai dificile zile ale apărării Bakhmutului de către trupele ucrainene.

Urmăriți reportajul realizat de Ukrayinska Pravda pentru a vedea cum arată ''bucata de pământ pârjolită din regiunea Donețk'', ce a mai rămas în picioare din oraşul Bakhmut, ce spun militarii ucraineni despre apărarea acestuia și cum vor să vadă bătălia de la Bakhmut menționată în manualele de istorie.

După nouă luni de lupte neîntrerupte, confruntarea pentru orașul Bakhmut începe să semene tot mai mult cu bătălia epică pentru Stalingrad din cel de-Al Doilea Război Mondial. Comandantul Forțelor Terestre ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sîrskîi, a vizitat din nou militarii care acționează pe direcția Bakhmut, potrivit agenţiei ucrainene de presă Unian.

Scopul deplasării lui Sîrskîi atât de aproape de linia frontului a fost luarea unei noi serii de decizii care să  îmbunătățească apărarea și să producă pierderi maxime inamicului.

Continuăm să desfășurăm o operație defensivă și să reținem inamicul în est. Am venit la soldații noștri care efectuează misiuni de luptă în direcția Bakhmut. Împreună cu comandanții, am luat o serie de decizii necesare și menite să asigure o apărare mai eficientă și să provoace pierderi maxime inamicului”, a precizat Sirski, pe 2 mai, într-un comunicat publicat pe Telegram.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel